Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Manchester City doma senzačně prohrál a Liverpool už vede o osm bodů. Tottenham si uřízl ostudu

Nečekanou porážku 0:2 s Wolverhamptonem museli před vlastními příznivci skousnout fotbalisté Manchesteru City. Obhájci titulu proto po 8. kole ztrácejí na vedoucí Liverpool, který díky penaltě Jamese Milnera z nastaveného času udolal Leicester 2:1, už osm bodů. Těsné vítězství 1:0 nad Bournemouthem zapsal třetí Arsenal, naopak Tottenham prohrál 0:3 v Brightonu a po debaklu 2:7 s Bayernem Mnichov v Lize mistrů pokračuje v mizérii.

Adama Traoré z Wolverhamptonu se raduje z gólu v síti Manchesteru City
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Po bezgólovém prvním poločase dobývali "Citizens" branku Ruie Patrícia marně i po změně stran. Nejblíže ke gólu byl David Silva, který z přímého kopu trefil tyč.

V závěru naopak udeřili hosté – v 80. minutě a v nastaveném čase překonal po dvou brejkových situacích Edersona střelami na přední tyč Traoré. Domácí poprvé prohráli pod vedením trenéra Pepa Guardioly ligový zápas na Etihad Stadium bez vstřelené branky.

Hosté naopak potvrdili, že od začátku minulé sezony jsou bodově nejúspěšnějším týmem mimo "velkou šestku" v utkáních právě proti šesti největším anglickým týmům.

Chelsea nadělovala v Southamptonu, Arsenal spasil stoper Luiz

Chelsea vstřelila Southamptonu tři góly už v prvním poločase. Po změně stran výsledek ještě pojistila a výhrou 4:1 se posunula na páté místo. Úvodní gól dal Tammy Abraham, který s osmi přesnými zásahy dostihl v čele tabulky střelců Sergia Agüera.

Duel Arsenalu s Bournemouthem rozhodla hlavička Davida Luize po rohovém kopu v 9. minutě. "Gunners" se na třetím místě dotáhli na rozdíl jednoho bodu k Manchesteru City.

Trápení Manchesteru United nebere konce

Debutant Matthew Longstaff nastoupil ve středu pole Newcastlu po boku svého staršího bratra Seana a svou první střelou na branku orazítkoval v úvodním dějství břevno. V 72. minutě už ale jeho utažená rána zpoza vápna skončila v síti a talentovaný záložník se stal nejmladším hráčem "Strak", který skóroval při své ligové premiéře.

Trenér Steve Bruce porazil Manchester United na 23. pokus poprvé v kariéře. Zároveň tím oslavil svůj 400. zápas na lavičce v Premier League. Newcastle se výhrou odpoutal ze sestupového pásma a ztrácí jen bod na nedělního soupeře. "Rudí ďáblové" jsou dvanáctí a zažívají nejhorší vstup do sezony od ročníku 1989/90.

Liverpool mířil za sedmnáctým ligovým vítězstvím za sebou od 40. minuty, kdy Sadio Mané chladnokrevně zakončil brejk po krásném Milnerově pasu. Senegalec poslal šampiony Ligy mistrů do vedení padesátým gólem ve stém ligovém zápase za klub.

Bývalý trenér Liverpoolu Brendan Rodgers mohl při prvním návratu na Anfield od roku 2015 slavit vyrovnání v 80. minutě, kdy James Maddison prostřelil mezi nohama domácího brankáře Adriána.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa nicméně první bodovou ztrátu v sezoně nedopustili. V nastavení fauloval hostující Marc Albrigthton v pokutovém území Maného a penaltu, potvrzenou videorozhodčím, třiatřicetiletý Milner suverénně proměnil.

Další propadák Tottenhamu

Brighton v ligovém utkání porazil "Spurs" poprvé od dubna 1983. Naopak pro Tottenham šlo již o sedmnáctý nezdar v tomto kalendářním roce, což je nejvíce ze všech účastníků Premier League.

Brighton se dostal do vedení už po třech minutách, když Hugu Llorisovi vypadl z rukavic centrovaný míč, který do odkryté svatyně doklepl Neal Maupay. Francouzský reprezentační gólman se navíc při zákroku zranil a musel střídat.

V 32. minutě se navíc z malého vápna nadvakrát dokázal prosadit Connolly. Irský útočník pak ve druhé půli potvrdil dominanci domácího celku, když ranou z úhlu na zadní tyč překonal náhradního brankáře Paola Gazzanigu.

Connolly se tak stal prvním Irem, který ještě jako teenager dokázal vstřelit dvě branky mezi anglickou elitou od srpna 1999, kdy se to povedlo legendárnímu Robbiemu Keaneovi.

Zklamaný kapitán Tottenhamu Harry Kane
zdroj: ČTK/PA/Mark Pain

Crystal Palace se posunul díky výhře 2:1 nad West Hamem na šestou příčku v tabulce. V londýnském derby přitom od 54. minuty vedli svěřenci Manuela Pellegriniho zásluhou Sébastiena Hallera.

O devět minut později ale vyrovnal z penalty hostující Patrick Van Aanholt a obrat v zápase dokonal v 87. minutě Jordan Ayew. Crystal Palace tak přerušilo "Kladivářům" ligovou šňůru šesti utkání, ve kterých bodovali.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:

Brighton - Tottenham 3:0 (32. a 65. Connolly, 3. Maupay), Liverpool - Leicester 2:1 (40. Mané, 90.+5 Milner z pen. - 80. Maddison), Norwich - Aston Villa 1:5 (87. Drmic - 14. a 30. Wesley, 49. Grealish, 61. Hourihane, 83. Douglas Luiz), Watford - Sheffield United 0:0, West Ham - Crystal Palace 1:2 (54. Haller - 63. Van Aanholt z pen., 87. Ayew), Arsenal - Bournemouth 1:0 (9. Luiz), Manchester City - Wolverhampton 0:2 (80. + 90.+4 Traoré), Southampton - Chelsea 1:4 (30. Ings - 17. Abraham, 24. Mount, 40. Kanté, 89. Batshuayi), Newcastle - Manchester United 1:0 (72. M. Longstaff).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články