Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Manchester a Bordeaux sní o postupových obratech

Praha - Jenom zvrat v sérii ve středu udrží při životě sen Manchesteru United a Bordeaux o postupu do semifinále fotbalové Ligy mistrů. United bez zraněného klíčového střelce Wayna Rooneyho i Bordeaux, jehož barvy hájí český záložník Jaroslav Plašil, ale musejí v domácích odvetách smazat manko z prvních zápasů. Manchester před týdnem prohrál na stadionu Bayernu Mnichov 1:2. Ještě o gól vyšší prohru utrpěl Plašilův tým na půdě druhého francouzského čtvrtfinalisty v Lyonu. Utkání Manchesteru s Bayernem Mnichov vysílá od 20:45 ČT2 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Manchester i Bordeaux slibují, že mají pro své soupeře nachystanou důraznou odpověď, ale otázkou je, jak se na nich projeví nepovedené víkendové vystoupení v lize. United ve velkém šlágru doma podlehli Chelsea, soupeři pět kol před koncem přepustili první místo v tabulce a hodně si tak zkomplikovali cestu za čtvrtým titulem za sebou. Špatné časy zažívá i Bordeaux. Také Girondins před vlastními fanoušky prohráli s Nancy a z čela tabulky se sesunuli dokonce až na čtvrtou pozici, byť mají proti konkurentům dva zápasy k dobru; prohráli už třetí soutěžní zápas v řadě. O minulém víkendu Bordeaux prohrálo i ve finále Ligového poháru.

Už proti Chelsea trenér Manchesteru Alex Ferguson poznal, že nahradit autora 34 branek v sezoně Rooneyho je téměř neřešitelný rébus. V sobotu byla ofenziva Manchesteru proti Chelsea bez urostlého bijce téměř neškodná. S Bayernem domácí musejí alespoň jednou skórovat, aby mohli pomýšlet na postup. "Je jasné, že musíme předvést po všech stránkách lepší výkon než v Mnichově, kde jsme to nebyli my. Příliš lehce jsme ztráceli míče, ale Bayernu patří kompliment za to, jak nám to znepříjemnil," uvedl záložník Ryan Giggs.

United by stačila i nejtěsnější výhra 1:0. Bayern navíc na Old Trafford umí zahrát, ani jednou z předchozích tří výjezdů zde neprohrál a inkasoval jen jednou. A kdyby uspěl i nyní, soupeři by se znovu pomstil za jedenáct let starou prohru ve finále Ligy mistrů, kterou Manchester zařídil otočením výsledku v posledních minutách. Bayern už svého soka vyřadil ve čtvrtfinále před devíti lety.

Bayern je v mnohem větší pohodě než Manchester. Velký ligový zápas jeho hráči na rozdíl od Manchesteru i Bordeaux zvládli a v přímém souboji o vedoucí pozici vyhráli na hřišti Schalke 2:1, což do bavorského týmu napumpovalo dost sebevědomí. "Přesně takový výsledek jsme před Manchesterem potřebovali," pochvaloval si kapitán Mark van Bommel. Bayernu nahrává i to, že se mu do hry vrací v prvním zápase distancovaný záložník Bastian Schweinsteiger. Naskočí možná i další středopolař Arjen Robben, kterého v minulých dnech sužovaly problémy se svalem.

Lyon chce napočtvrté konečně do semifinále

Před odvetou "francouzského" čtvrtfinálového derby je Lyon v lepším rozpoložení než Bordeaux, které musí svého soka porazit aspoň o dva góly. Bordeaux věří, že přeruší sérii špatných výsledků, která mužstvo Girondins potkala v nejdůležitější pasáži sezony. "Máme bohužel problémy v obraně, to je to, co nás teď odděluje od absolutní špičky. Chyby v defenzivě se pak negativně podepisují na celé hře," litoval trenér Bordeaux Laurent Blanc.

Lyon má na dosah první postup do semifinále Ligy mistrů v historii. "Za posledních deset let jsme v Lize mistrů nechyběli, třikrát si zahráli čtvrtfinále a teď každý v klubu sní o tom, že uděláme další krok nahoru," prohlásil prezident klubu Jean Michel Aulas. Odvetu v Bordeaux však Lyon musí zvládnout bez obávaného kanonýra Lisandra Lopeze. Autor dvou branek v prvním vzájemném utkání si odpykává trest za žluté karty, stejně jako další forvard Sidney Govou. Trenéra Clauda Puela však absence ofenzivních opor neznepokojuje. "Sezona vrcholí a je jasné, že s jedenácti hráči všechno neodehrajete. Musíme ukázat sílu celého týmu," zdůraznil Puel.

Středeční program:

Bordeaux - Olympique Lyon (první zápas 1:3), rozhodčí Undiano Mallenco (Šp.),

Manchester United - Bayern Mnichov (první zápas 1:2), rozhodčí Rizzoli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články