Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Manažer reprezentace Šeterle: Jsem takový můstek mezi áčkem a jednadvacítkou

Praha – Jaromír Šeterle patří mezi ostřílené fotbalové funkcionáře. Působil v pozici generálního ředitele v Mladé Boleslavi i ve Slavii, s příchodem trenéra Karla Jarolíma k reprezentačnímu týmu se ale i Šeterlemu otevřela nová profesní kapitola. Stal se manažerem reprezentace a na nedostatek práce si rozhodně nemůže stěžovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Šeterle: Abych byl všude, musel bych mít křídla

Šeterle se nyní stará o seniorskou reprezentaci, která má za sebou úspěšnou přípravu s Arménií a před sebou kvalifikační duel o postup na mistrovství světa se Severním Irskem. Šeterleho povinnosti se však zdaleka netočí jen kolem reprezentačního áčka.

"Já mám také na starosti mužstvo do 21 let, které má velmi nadějně rozehranou skupinu. Vedeme. Včera jsem je byl vyprovázet na letiště, protože dnes hrají velmi důležitý zápas v Černé Hoře. A po skončení tohoto áčkového cyklu hrají 6. září druhý důležitý zápas v Belgii. Kam vyrážíme i s trenérem Jarolímem, aby viděl nové možné adepty na áčko," popisuje manažer reprezentace.

Šeterle ví, že mít na starosti více reprezentačních výběrů s sebou nese pozitiva i negativa. "V některých bodech je to plusové. Je určitá kontinuita mezi trenéry. Vytvářím určitý můstek mezi áčkem a jednadvacítkou při nominačních diskusích a tak dál. Problém je při těch vlastních utkáních, protože zápasy se hrají ve stejném termínu. Takže pokud bych chtěl být účasten, tak bych musel mít křídla," vypráví Šeterle.

Seniorský výběr a reprezentace do jednadvaceti však nepatří mezi jediné Šeterleho povinnosti. "Do mé gesce ještě spadá reprezentační mužstvo do 20 let, aby toho nebylo málo, které v současné době také hraje zápasy. Pod vedením trenéra Svědíka odjeli do Holandska a 4. září hrají přátelské utkání s Holandskem," říká reprezentační manažer.

"Dvacítka nemá žádný šampionát, tedy pokud se devatenáctka neprobojuje z mistrovství Evropy na mistrovství světa, což se stane velmi výjimečně. Takže dvacítka je vlastně takovou hráčskou přípravkou pro jednadvacítku, která má mistrovství Evropy, a jednadvacítka je přípravou pro áčko," doplňuje Šeterle. "Třeba i proto trenér dvacítky pan Svědík je účasten našich diskusí a jede také na utkání jednadvacítky do Belgie, aby tam byla kontinuita mezi těmito třemi týdny," dodává.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články