Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Manažer Manchesteru van Gaal: Hůř už jsme začít nemohli

Manchester – Velká očekávání se změnila ve velké zklamání. Nový trenér Manchesteru United Louis hned v prvním kole anglické ligy musel skousnout hořkou pilulku, když jeho svěřenci doma nenavázali na dobré výsledky z přípravy a nečekaně prohráli se Swansea 1:2. Nizozemský manažer byl po utkání velice zklamán a uvědomoval si, že ho čeká stále spousta práce. "Hráči si musí zvyknout na vysoká očekávání, protože toto je Manchester United."

Manažer Manchesteru United Louis van Gaal
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

V přípravě fotbalisté Manchesteru United vypadali, jako kdyby je polil živou vodou. Z šesti zápasů hned pět vyhráli v základní hrací době, porazili Real Madrid Liverpool či AS Řím a prezentovali se pohledným fotbalem. Avšak do ligy jako by nastoupil jiný tým a duel se Swansea vůbec nezvládl.

"Když v přípravě vyhrajete každý zápas a hned v prvním ligovém utkání prohrajete, nemůže to být horší. Během léta si hráči vybudovali dobré sebevědomí, ale nyní je to všechno kvůli prohře pryč," řekl van Gaal.

Rudí ďáblové, kteří se museli obejít bez několik zraněných opor, byli sice lepším týmem a vypracovali si i více šancí, jenže jejich fotbalu chyběla lehkost, nápad, moment překvapení a ve hře se objevovala spousta chyb. Swansea to poprvé potrestala již v první půli. Rooney sice ve druhé půli srovnal a následně trefil i tyč, ale na konečných 2:1 pro Swans uzavřel Sigurdsson.

"V prvním poločase mi připadla spousta mých hráčů příliš nervózních a kupili spoustu chyb. Musí si zvyknout na vysoká očekávání, protože toto je Manchester United a oni se s tím tlakem musí vyrovnat," nechal se slyšet nizozemský lodivod, který ještě v červnu a červenci vedl Nizozemsko na mistrovství světa a vybojoval s ním třetí místo.

Prohra byla o to těžší, že doma úvodní zápas prohrál poprvé od roku 1972, kdy všechny body před vlastními fanoušky odevzdal Ipswichi po porážce 2:3. Na internetu se tak okamžitě začaly šířit posměšky, že Nizozemec bude ještě horší než jeho předchůdce David Moyes. Bývalý trenér Ajaxu, Barcelony či Bayernu Mnichov však zůstává v klidu.

"Samozřejmě jsem zklamaný z prohry, ale musíme si pomatovat, že toto je pouze jeden zápas z mnoha a po jednom kole se mistrovský titul neuděluje. O tom, kdo bude vítěz, se rozhodne až na konci sezony," prohlásil.

Ke zlepšení by zkušenému trenérovi měly pomoci i nové posily, o jejichž příchodu se stále jedná. Zatím totiž k United zamířilo pouze duo Luke Shaw, Ander Herrera. "Potřebujeme nové tváře, ale to jsem si myslel již před zápasem proti Swansea. Přesně vím, které pozice potřebujeme posílit," dodal.

Kdo však na Old Trafford zamíří, je zatím nejasné. Jisté je zatím jediné, van Gaala čeká spousta práce.

Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články