Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Malta si vyšlápla v přípravě na Ukrajinu, Německo remizovalo v Dánsku

Praha – O velké překvapení se v přípravě postarali fotbalisté Malty. V zápase proti Ukrajině hraném ve Štýrském Hradci zaskočili favorita a zvítězili 1:0. Pouze remízu si připsalo Německo, které uhrálo v Dánsku výsledek 1:1. Domácí v Bröndby poslal do vedení ve 14. minutě Christian Eriksen, ale za hosty v samotném závěru vyrovnal nůžkami Joshua Kimmich.

Je nám líto, video expirovalo.
Remízu s Dány zachránil Němcům těsně před koncem Kimmich

Německo dalo šanci hráčům širšího kádru a remízu zachránilo dvě minuty před koncem. Prodloužilo tak sérii neporazitelnosti na devět zápasů. "Měli jsme jen jeden společný trénink, takže jsem spokojený. Bylo tam víc pozitivních věcí než těch špatných," prohlásil trenér Joachim Löw.

Jeho výběr v kvalifikaci vyhrál všech pět dosavadních utkání a patří mu první místo, jež jako jediné zaručuje přímý postup na šampionát. Češi jsou se ztrátou sedmi bodů třetí a druhý zápas proti Německu je čeká v září v Praze. V prvním duelu prohráli loni v říjnu 0:3.

O velké překvapení se postaral 182. tým žebříčku FIFA Malta, když díky brance Zacha Muscata porazila Ukrajinu (37. příčka). Pro ostrovní celek šlo o první vítězství od dva roky starého triumfu 2:0 rovněž v přípravě nad Litvou.

Přípravná fotbalová utkání:

Štýrský Hradec: Ukrajina - Malta 0:1 (0:1)

Branka: 14. Muscat.

Netanja: Izrael - Moldavsko 1:1 (0:0)

Branky: 90.+5 Sahar z pen. - 51. Ginsari.

Bröndby: Dánsko - Německo 1:1 (1:0)

Branky: 18. Eriksen - 88. Kimmich.

Sestava Německa: Trapp - Süle, Rüdiger, Ginter (66. Younes) - Kimmich, Goretzka, Rudy (59. Can), Hector - Draxler - Stindl, Wagner (66. Brandt). Trenér: Löw.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články