Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Malinský: Vítězství je hezké, ale ve hře zůstává ještě šest bodů

Tomáš Malinský výraznou měrou posunul Liberec na šestou příčku, zaručující v nadstavbové části místo v elitní skupině o titul. Sedmadvacetiletý záložník se přihrávkou a vítězným gólem podepsal pod triumf Slovanu 2:1 v Mladé Boleslavi. Body ale podle Malinského přijdou vniveč, pokud je Slovan nepotvrdí v následujícím utkání.

Tomáš Malinský přechází přes protihráče
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Ve hře je ještě šest bodů. Když doma nezvládneme zápas se Slováckem, tak nám ty body jsou k ničemu. Teď máme před sebou zápas se Slováckem a budeme se na něj soustředit a doma ho určitě budeme chtít zvládnout," řekl Malinský. 

Liberec otevřel skóre v 67. minutě, kdy Malinského centr z pravé strany do vápna zužitkoval Roman Potočný. "Budeme říkat, že to byla secvičená akce. Na konci tréninku si vždycky centrujeme a hrajeme to v rámci soutěže. Potok tam takhle vyplaval a uklidil to pěkně, 1:0, paráda," popsal akci Malinský.

V 88. minutě zvýšil po přihrávce Petara Musy na rozdíl dvou branek. "Nabíhali jsme tam s Péšou. V poslední chvíli mi to pustil, balon byl ve vzduchu a snažil jsem se to trefit. Asi to byla taková dělovka, že to tam muselo spadnout. Jsem za ten gól strašně rád," radoval se.

Vítězství nad Mladou Boleslaví se podle něho rodilo těžce. "Strašně unavující utkání. Šli jsme do vedení 1:0 a dlouho jsme se pak trápili. Myslím si, že Boleslav pak měla mírnou převahu. Shodou okolností jsme dali na 2:0 a mysleli si, že to bude klidnější. V závěru si necháme dát hloupý gól, ale tři body jsou super," těšilo bývalého hráče Hradce Králové.

Slovan porazil Středočechy popáté za sebou. "Shodou okolností jsem na boleslavských stránkách četl, že ta bilance je příznivá pro nás, takže jsem to věděl. Ale že bychom se na to zaměřovali, to ne. Chtěli jsme ten zápas tady zvládnout, to se nám povedlo a vezeme tři body do Liberce," uvedl Malinský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články