Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Maldini v květnu definitivně skončí s fotbalem

Řím - Obránce Paolo Maldini má před sebou posledních šest týdnů fotbalové kariéry. Čtyřicetiletý bek v rozhovoru pro italský list La Stampa řekl, že 31. května definitivně pověsí kopačky na hřebík. "Už nebudu pokračovat. Člověk nemůže bojovat proti přírodě," řekl italský rekordman v počtu reprezentačních startů, který o odchodu do důchodu uvažoval už loni. Tehdy se však ještě nechal přesvědčit, aby v Miláně pokračoval.

V dresu AC Milán odehrál první zápas jako desetiletý a v šestnácti debutoval v Serii A. Nikdy nepůsobil v jiném klubu a nelituje toho. "Ztratil bych sám sebe, kdybych přestoupil," uvedl milánský rodák. 

Přál by si ale ještě naposledy nastoupit v národním týmu, v němž se naposledy objevil v roce 2002. Jeho rozlučkový zápas by mohl být věnován obětem nedávného zemětřesení ve střední Itálii. "Byl bych hrdý, kdybych se podobného zápasu mohl zúčastnit," prohlásil. 

Na rozdíl od svého otce Cesara, který byl hlavním koučem italské reprezentace, o trenérské kariéře neuvažuje. "Vlastním oděvní firmu a investoval jsem do nemovitostí. Rád bych zůstal ve světě fotbalu, ale rozhodně ne jako trenér," naznačil Maldini své další plány.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články