Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Majitel Sparty chce Součka i Coufala. Křetínský možná vstoupí do West Hamu

Velká bomba na obzoru? Vypadá to tak. Český miliardář a majitel Sparty Daniel Křetínský by se podle britských médií mohl stát spolumajitelem anglického West Hamu United. Křetínský prý zvažuje koupi 27 procent akcií účastníka Premier League, v němž působí i česká trojice Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Alex Král. Nákup by Křetínského údajně vyšel zhruba na 700 milionů liber (21,3 miliardy korun).

Tomáš Souček (vlevo) oslavuje gól se spoluhráči z West Hamu
zdroj: REUTERS

West Ham od roku 2010 vlastní dvojice David Sullivan a David Gold, kteří drží 51 a 35 procent akcií. Důležitou roli v chodu klubu hraje také místopředseda Karren Brady. Podle webu Sky News by se transakce mohla uskutečnit už v první polovině listopadu. Server tvrdí, že součástí dohody by měla být opce na úplné převzetí klubu v budoucnu.

Křetínský od roku 2004 vlastní se skupinou J&T pražskou Spartu a vytvořil z ní finančně nejstabilnější fotbalový klub v zemi. Šestačtyřicetiletý podnikatel je podle nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s odhadovanou hodnotou majetku ve výši 87,8 miliardy korun. Křetínský je mimo jiné majoritním vlastníkem Energetického a průmyslového holdingu (EPH) a podniká také v médiích.

West Ham aktuálně prožívá jedno z nejpovedenějších období v historii. Londýnský klub obsadil v minulé ligové sezoně šesté místo a zajistil si účast v hlavní fázi Evropské ligy. V aktuálním ročníku Premier League patří Kladivářům čtvrtá příčka.

Zdroj
ČTK, Daily Mail, SkyNews, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články