Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Majitel Slavie neznámý. \"Vzít všechno přes srdce nejde,\" říká Platil

Praha – Kdo vlastní fotbalovou Slavii? Otázka, která stále visí ve vzduchu. Jasno není ani po vystoupení klubového šéfa Miroslava Platila v novém pořadu ČT4 Kamelot. Platil ohledně dotazů směřujících na majitele pražského klubu vesměs kličkoval a do smíchu z toho nebylo ani trenérovi Michalu Petroušovi. "Jsme obchodní společností, musíme ctít určitá pravidla. Ono se to nedá všechno vzít jen přes to srdce," řekl mimo jiné Platil.

"Já jsem žádnou z těch osob nikdy neviděl, nepřišel s ní do styku, nebyl signál, že by se mě pokusila kontaktovat," odpověděl někdejší bezpečnostní manažer ČMFS na otázku, zda je majitelem klubu někdo z trojice Stanislav Gross, Tomáš Petr či Petr Sisák.

"V rejstříku máme jasně seznam vlastníků. Jsou to všechno společnosti, které ovládají Slavii. Vycházím z toho, že reprezentuji vlastníky. To má podle stanov rozhodující slovo. Pro mě jsou pánové v představenstvu, kteří se aktivně podílejí na řízení klubu a interesují se v řešení ekonomických otázek, reprezentanty vlastníků," vysvětlil Platil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kamelot

To, kdo vlastní Slavii, zajímá i jejího kouče Michala Petrouše, který přebral žezlo po Karlu Jarolímovi. "Chtěli bychom to vědět. A kdyby to věděli i hráči, tak jim to přidá na klidu. Mělo by se to zprůhlednit a určitě by to přilákalo i další fanoušky, aby věděli, kdo tu firmu vede," řekl doslova.

Podle Platila by měli mít fanoušci klubu ještě trpělivost. "Není to tak jednoduché, je tam spousta práce, která povede k řešení těchto věcí," uvedl s tím, že je snaha změnit image klubu a také probíhají jednání o vstupu strategického partnera, který by do klubu přinesl peníze. Jako jeden z důvodů, proč se k vlastnictví nikdo zpříma nehlásí, vidí Platil i obavy o bezpečnost.

Generální ředitel Slavie připomněl setkání s fanoušky, jehož se účastnil i předseda představenstva Tomáš Rosen. Ten pasivitu ohledně odtajnění vlastníka vysvětloval tím, že si chrání své soukromí. "Nerad bych zažil, abych měl své sídlo posprejované a bál se někde vystoupit, když prohrajeme se Spartou," řekl podle Platila Rosen.

"Ono to má dopad, který poznávám na vlastní kůži. Když vedete jednání ohledně dalších sponzorů a partnerů, je to velmi lechtivá otázka," podotkl Platil s tím, že existují představitelé skupin, které by se nějakým způsobem mohly ve Slavii etablovat, ale říkají: "My bychom do toho i šli, ale nechceme mít fotku společnosti v novinách."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články