Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mahrez jde do City za 60 milionů liber

Manchester City získal z Leicesteru Riyada Mahreze. Alžírský fotbalista podepsal smlouvu na pět let. Dosud nejdražším hráčem City byl Belgičan Kevin de Bruyne, za kterého v roce 2015 klub zaplatil 55 milionů liber. Za Mahreze dal vítěz loňského ročníku ještě o pět milionů víc (asi 1,75 miliardy korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Mahrez mění Leicester za Manchester City

O strůjce senzačního titulu Leicesteru z roku 2016 usiloval tým z Manchesteru už v zimě, kdy nabízel ještě o pět milionů liber více, tehdy však Leicester požadoval 95 milionů. Přesto je 60 milionů stále úctyhodná cifra. Sedmadvacetiletý záložník patří k největším senzacím v historii Premier League. Leicester ho získal v roce 2014 z druholigového francouzského klubu Le Havre údajně za 400 tisíc liber (asi 11,7 milionu korun), nyní ho prodal za stopadesátkrát více.

Mahrez nejprve pomohl k postupu do ligy a v sezoně 2015/16 se stal hvězdou ligy, když spolu s Jamiem Vardym dotáhl Leicester k senzačnímu titulu 17 góly. Od té doby mírně stagnuje, v poslední sezoně přesto nastřílel 12 branek.

Po přestupu, který mu dodá nový impulz, toužil už v lednu, tehdy ale námluvy s Manchesterem City nevyšly, kvůli čemuž týden trucoval a netrénoval. Tentokrát se už ale dočkal.

"Jsem velmi rád, že se mohu připojit k City a hrát skvělý fotbal pod trenérem Pepem Guardiolou. Jen dívat se na ně bylo potěšením. Hrají útočný fotbal, který je pro mě perfektní. Moc chci být toho součástí," prohlásil Mahrez pro klubový web.

"Riyad je velmi talentovaný fotbalista, který umí obcházet obránce a vytvářet prostory. Posledních pár let ukazuje, že je jedním z nejvýraznějších hráčů v Premier League. A my věříme, že bude přínosem pro náš kádr," uvedl sportovní ředitel Manchesteru Txiki Begiristain.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články