Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mahmutovič dokonal obrat proti "svým" Teplicím. Příbram slaví první vítězství

Příbram – Fotbalisté 1. FK Příbram zlomili v utkání sedmého kola nejvyšší soutěže střelecké prokletí trvající od startu letošní sezony. Během domácího utkání proti Teplicím rozvlnili síť za zády brankáře Grigara hned třikrát, a přestože dvakrát prohrávali, mohli po závěrečném hvizdu slavit. Veledůležité tři body jim gólem z nastavení zajistil bývalý dlouholetý hráč soupeře Aidin Mahmutovič. 

Fotbalisté Příbrami slaví gól do sítě Teplic
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Hosté dvakrát vedli zásluhou Vaněčka, o vyrovnání se však postarali Majtán a Brandner. Negativní rekord šesti prohraných zápasů v úvodu sezony, který drží Lázně Bohdaneč z roku 1997, tak zůstal nepřekonán.

Teplice začaly lépe. Ve 14. minutě našel Krob centrem z rohového kopu hlavu Vaněčka a útočník, jenž před týdnem zachránil remízu se Slavií, opět skóroval. Po půl hodině hry nicméně domácí vyrovnali, čímž ukončili gólový půst.

Rezkova hlavička sice orazítkovala jen břevno, následnou střelu Jiránka ovšem pohotově dopravil do sítě Majtán. Bylo to poprvé od květnového utkání se Slavií a po 701 minutách hry, co se Příbramští mohli radovat ze vstřeleného gólu v lize.

V 56. minutě málem slavili znovu, ale rozhodčí Zelinka zaznamenal, že si Jiránek pomohl rukou, a tak místo gólu následovala žlutá karta. Na druhé straně přizvedl Ljevakovičův centr střídající Vachoušek hlavou a Vaněček svým druhým gólem znovu strhl vedení na stranu Teplic.

Domácí trenér Petr Rada měl proti svému bývalému týmu šťastnou ruku při střídání. Brandner byl na trávníku jen pár vteřin, a než se hosté dohodli, kdo jej při Pilíkově rohovém kopu bude hlídat, poslal míč pod břevno.

Další náhradník, exteplický útočník Mahmutovič rozhodl v nastaveném čase o první příbramské výhře od březnového utkání v Jihlavě.

7. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - FK Teplice 3:2 (1:1)

Branky: 34. Majtán, 85. Brandner, 90.+2 Mahmutovič - 14. a 73. Vaněček. Rozhodčí: Zelinka - Pochylý, Peřina. ŽK: Trapp, Jiránek, Majtán - Krob, Fillo.

Příbram: Hruška - Ferrara (46. Laňka), Jiránek, Tregler, Krameš - Pilík, Pecháček (84. Brandner), Rezek, Borek (78. Mahmutovič), Trapp - Majtán. Trenér: Rada

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Hora, Ljevakovič, Kučera, Fillo, Nivaldo (61. Vachoušek) - Vaněček (86. Potočný). Trenér: Šmejkal.

Ohlasy po utkání 7. kola první fotbalové ligy 1. FK Příbram - FK Teplice:

Petr Rada (trenér Příbrami): "Vítězství je pro nás hodně důležité. Kdybychom měli dneska znova prohrát, tak by naše situace byla hodně kritická. I když kritická je pořád. Konečně jsme ale dali branku. Z těch tří gólů, co jsem dali, byly dva dobré. Chtěl jsem to, co je samozřejmé pro fotbal: pohyb, běhání a bojovnost. To v druhém poločase splnili. V prvním poločase jsme dostali branku ze standardní situace, což je pro mě branka zadarmo. Naštěstí jsme do poločasu vyrovnali. A v závěru, kdy jsme znova prohrávali, tam byla velká vůle po vítězství. Brandner trefil nádherně dobrý centr. Za stavu 2:2 jsem stále věřil ve vítězství, chtěl jsem, aby hráči hráli dopředu. Pomohl i příchod Mahmutoviče, který rozbil obranu, šel za důležitým míčem. Ale když pak dáte gól v 92. minutě, tak je to z mého pohledu už o štěstí a o tom, že hráči tomu věří a bojují. Za druhý poločas jim poděkuji, ale nic se neděje, musíme týden trénovat a jedeme na Bohemku, kde to bude ještě těžší než teď."

Daniel Smejkal (trenér Teplic): "Do stavu 2:1 jsme vedli zaslouženě, ale ta důležitá část byla ke konci utkání, kde jsme byli hodně nedisciplinování a soupeř nás po právu potrestal. V posledních utkáních jsme dostali dost branek, což o něčem hovoří, a spokojení samozřejmě nejsme. Fotbal je v tomhle spravedlivý. Za stavu 2:1 jsme vypnuli a soupeř hrál s nadšením a prostě nás porazil. My byli nebezpeční ze standardních situací, soupeř také. Pak tam šel v závěru na standardku sedmý hráč, který zůstal úplně sám."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy