Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Magická hranice 40 gólů je na spadnutí. Překoná Lewandowski rekord Müllera už ve Freiburgu?

V letošní bundesligové sezoně odehrál Robert Lewandowski 27 utkání a vstřelil 39 branek. Fenomenální bilance, ale rekordní zatím není. Na gólovém Olympu je v rámci německé nejvyšší soutěže i nadále Gerd Müller, který v sezoně 1971/72 zatížil konta soupeřů 40 trefami. Polský reprezentant má ovšem dvě utkání k tomu, aby legendárního útočníka překonal. Bude se bundesligová historie přepisovat už v sobotu ve Freiburgu?

Robert Lewandowski z Bayernu střílí gól do sítě Mönchengladbachu
zdroj: REUTERS

"Pokud se mi to povede, bude to něco neskutečného. Je jasné, že to nebude snadné, ale jsem připraven," řekl Lewandowski po hattricku do sítě Mönchengladbachu ve 32. kole, v němž si Bayern zajistil zisk devátého titulu za sebou.

Zdá se, že nedávné zranění kolena, které dvaatřicetiletého varšavského rodáka připravilo v dubnu o šest soutěžních duelů včetně čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris Saint-Germain, nezanechalo na jeho střelecké potenci žádnou stopu.

Po návratu totiž skóroval jak v Mohuči, tak doma proti Mönchengladbachu. "Ano, zmeškal jsem pár utkání a bůhví, čeho jsem mohl dosáhnout, kdybych mohl hrát, ale pořád mám šanci. Budu i nadále šlapat na plyn," pokračoval Lewandowski.

Ve všech soutěžích v letošní sezoně nasázel hvězdný forvard ve 38 zápasech 46 gólů. Müller měl před téměř pěti dekádami bilanci 50 branek ve 48 střetnutích. 

"Lewa je opět v laufu. K překonání historického milníku má ještě dvě možnosti a jak jste mohli vidět o minulém víkendu, strašně moc o něj stojí. Je připraven udělat vše, aby se mu to podařilo. Jako tým se mu budeme snažit pomoci," konstatoval brankář Bayernu Manuel Neuer.

V podobném duchu hovořil i Thomas Müller, další ze strůjců hegemonie mnichovského klubu v Bundeslize, jenž se stal ziskem 10. titulu společně s Davidem Alabou rekordmanem německé soutěže. "Jsme mistři, ale je stále o co hrát," doplnil. 

Šance, že Lewandowski magické hranice 40 gólů dosáhne, je bezesporu velká. Vždyť jde o fotbalistu zapsaného v Guinnessově knize rekordů - v sezoně 2015/16 dal Wolfsburgu pět branek za devět minut.

Navíc se mu proti Freiburgu, na jehož stadionu bude hrát v sobotu, i Augsburgu, který FCB přivítá v závěrečném kole, dlouhodobě daří. Síť prvně jmenovaného soupeře totiž rozvlnil 18krát v 17 duelech, proti lokálním rivalům z Bavorska se trefil 20krát v 16 zápasech.

Sesadí Müllera po téměř půl století ze střeleckého trůnu? "Pokud to někdo dokáže, tak Robert," má jasno kouč Bayernu Hans-Dieter Flick.

Zdroj
bundesliga.com, fcbayern.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články