Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Magera se raduje z postupu přes prvoligový Wigan

Londýn - Jeden z nejvýznamnějších okamžiků kariéry dle svých slov prožil český fotbalista Lukáš Magera při sobotním utkání Anglického poháru. Jeho Swindon, který hraje až čtvrtou ligu, v něm vyhrál nad prvoligovým Wiganem 2:1 a postoupil do 4. kola. 

Lukáš Magera
zdroj: Getty Images/EuroFotball

"Je to fantazie. Jeden z největších úspěchů kariéry. V Temešváru jsem hrál o rumunský titul, evropské poháry, ale tohle je něco specifického. Vždyť komu ze čtvrté anglické ligy se poštěstí porazit tým z Premier League?" uvedl Magera na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Ve Swindonu prý po výhře zavládla euforie. "Pro Swindon je to něco úžasného. Lidi stáli na svých místech, tleskali, atmosféra byla neskutečná. Takový zápas hrajete s klubem ze čtvrté ligy málokdy. Byl to svátek, a to vítězství je nádherná odměna pro všechny. V šatně jsme si všichni zatleskali, trenér Di Canio dojetím skoro nemohl mluvit," prozradil člen širšího kádru reprezentace.

Ani nijak zvlášť nenaříkal, že do zápasu zasáhl až v 67. minutě. "To se nedá nic dělat. V klubu jsme čtyři útočníci, máme strašně zápasů, minimálně dva týdně, a trenér sestavu hodně točí. Skoro nikdo nemá místo jisté," řekl Magera. "Trenér mi říkal, ať dám gól a odjezdím to. Gól jsem sice nedal, ale to druhé jsem snad splnil," dodal.

Tým podle Magery ukázal, že má na víc než na aktuálně čtvrté místo ve čtvrté lize. "Snad jsme všem ukázali, že naše mužstvo má opravdu velkou sílu a klidně bychom mohli hrát ve vyšší soutěži. Wigan sice hraje Premier League, ale myslím, že na hřišti žádný rozdíl mezi oběma týmy nebyl. Naopak jsme měli víc šancí. Trenér nás připravoval na to, že mají špatnou obranu, a potvrdilo se to," uvedl Magera.

Magera musí před mnohými neustále obhajovat své rozhodnutí, když dal čtvrté anglické lize přednost před nejvyššími soutěžemi v Česku, Polsku či Ukrajině. "Mnozí ohrnovali nos, když jsem do Swindonu v létě šel. Doufám, že teď uvěří tomu, že i čtvrtá nejvyšší soutěž je tady úplně na jiné úrovni, a stojím si za tím, že hrát tady je lepší než v mnoha českých klubech," řekl. Nyní na Swindon čeká v poháru vítěz duelu mezi Nottinghamem Forest a Leicesterem City. "Škoda, chtěl jsem Chelsea, ale třeba v dalším kole," dodal Magera. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články