Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Madridské derby vítěze nemělo, Barcelona zkolabovala v Málaze

Madrid – Smírně 1:1 se v madridském derby rozešli fotbalisté Realu a Atlétika. Na Pepeho gól odpověděl pět minut před koncem Antoine Griezmann. V čele tabulky má "Bílý balet" tříbodový náskok před Barcelonou, která překvapivě padla 0:2 s Málagou.

Utkání Real Madrid - Atlético Madrid
zdroj: ČTK/AP

Atlético bylo na počátku 160. ligového derby aktivnější, postupem času ale domácí začali více tlačit. V 25. minutě podržel hosty při Benzemově střele brankář Oblak, o chvíli později Ronaldův pokus hlavou vyrazil obránce Savič. Na druhé straně zasáhl při Griezmannově příležitosti Navas.

Druhý poločas začal Real sérií šancí, z nichž ta z 52. minuty znamenala vedení. Kroos z přímého kopu nacentroval na Pepeho a stoper "Bílého baletu" skóroval hlavou. Kroos je s 11 gólovými přihrávkami nejlepším asistentem v La Lize.

Domácí pak pouze hlídali těsný náskok, a to se jim nevyplatilo. Pět minut před koncem se po Correově pasu za obranu prosadil Griezmann a stanovil konečný výsledek 1:1. Atlético tak neprohrálo poslední čtyři ligové duely na stadionu Santiaga Bernabéua.

Barcelona byla v Málaze od začátku aktivní, v 32. minutě ale Juan Carlos poslal do úniku Ramíreze, který se prosadil proti svému bývalému týmu. Do druhé půle poslal trenér katalánského klubu Luis Enrique Iniestu a Roberta, domácí ale odolávali.

V 65. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Neymar. Hosté se i v oslabení snažili alespoň vyrovnat, Málaga posléze hrozila z rychlých brejků do nezformované barcelonské obrany. Jeden takový využil v poslední minutě Jony. Barcelona nedokázala v této sezoně Málagu ani jednou porazit a dokonce proti ní ani skórovat. Podzimní duel skončil bezbrankovou remízou.

První poločas duelu Sevilla ‒ La Coruňa nabídl pět branek. Domácí dvakrát vedli, pokaždé ale dokázal srovnat Kakuta, který vstřelil dva góly v zápase poprvé v kariéře. Do šaten šla Sevilla s jednobrankovým vedením díky Correovi. Po změně stran Andalusané hře dominovali a v závěru přidal Ben Yedder pojistku.

Fotbalisté Osasuny udrželi teoretickou naději na záchranu ve španělské lize, když vyhráli 2:1 nad sedmnáctým Leganés. Případná prohra by je už téměř jistě odsoudila k sestupu, takto stále žijí, i když na místa záchrany ztrácejí stále výrazných deset bodů. Tým z Pamplony v utkání poslední šance brzy prohrával. Hrdinou se však stal Sergio León, který dvěma góly skóre otočil a zařídil teprve třetí výhru v sezoně.

Překvapivou porážku utrpěla Celta Vigo, jež doma nestačila na Eibar (0:2). Navíc před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Genkem přišla o klíčového útočníka Giuseppeho Rossiho, který si poranil koleno. Vážnost zranění určí až podrobné vyšetření, hráč ale celou kariéru trpí častými vážnými zraněními.

Dohrávku sehráli hráči San Sebastianu s Gijónem. Tým z Baskicka vytěžil ze čtyř předchozích zápasů jediný bod, tentokrát ale od počátku neochvějně kráčel za vítězstvím. Už ve třetí minutě se hlavou prosadil Willian José a dal desátou branku v sezoně, po necelé půlhodině hry zvýšil přízemní střelou Juanmi.

Na oba góly střelcům přihrál Xabi Prieto. V závěrečné čtvrthodině přidal třetí branku domácího celku střelou pod břevno Yuri Berchiche, poslední slovo měl hostující Elderson. San Sebastian tak vyhrál 3:1 a posunul se na šestou pozici v tabulce.

Výsledky 31. kola La Ligy

Espaňol Barcelona - Alavés 1:0 (56. Piatti), Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 (52. Pepe - 85. Griezmann), FC Sevilla - La Coruňa 4:2 (1. Jovetič, 9. Sarabia, 32. Correa, 89. Ben Yedder - 4. a 25. Kakuta), Málaga - FC Barcelona 2:0 (32. Ramírez, 90. Jony), Granada - Valencie 1:3 (65. Ponce - 19. a 21. Zaza, 55. Mina), Celta Vigo - Eibar 0:2 (13. Kike, 51. P. León), Osasuna - Leganés 2:1 (36. a 71. S. León - 16. Siovas), Villarreal - Bilbao 3:1 (17. Víctor Ruiz, 47. Bakambu, 58. Adrián - 20. Laporte), Las Palmas - Betis Sevilla 4:1 (44. Gómez, 49. Boateng, 62. Viera, 83. Jesé z pen. - 88. Navarro), San Sebastian - Gijón 3:1 (3. Willian José, 27. Juanmi, 77. Yuri - 87. Elderson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články