Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Madrid je vyspělejší a zkušenější tým, prohlásil po porážce trenér Barcelony Xavi

Větší vyspělost a zkušenost domácího Realu byla podle trenéra fotbalistů Barcelony Xavi Hernándeze jednou z hlavních příčin porážky 1:3 v Madridu. Podle kouče soupeře Plzně ve skupině Ligy mistrů potřebují Katalánci udělat změny, aby se vrátili na správnou cestu.

Xavi Hernández
zdroj: Profimedia

Real nedělní "El Clásico" rozhodl už v prvním poločase, kdy se trefili Karim Benzema a Federico Valverde. V 83. minutě sice snížil Ferrán Torres, ale v nastaveném čase uzavřel skóre další náhradník Rodrygo z penalty. Obhájce titulu vystřídal Barcelonu v čele tabulky, kterou po devíti kolech vede o tři body.

"Oni vědí, jak reagovat a jak v klíčových momentech pro sebe získat výhodu. Jsou vyspělejším a zkušenějším týmem než my. Bylo to jasně vidět," řekl Xavi. "Neukazuji prstem na hráče, to já jsem kapitánem lodi," doplnil někdejší špičkový záložník.

"Barca" porážkou v Madridu završila nepovedený týden. Ve středu doma remizovala 3:3 s Interem Milán a je na pokraji vyřazení z Champions League už ve skupině. "Nemyslím si, že utkání s Interem mělo vliv na náš výkon. Ale je pravda, že nám teď nic nefunguje. Nehrajeme dobře, nemohu být spokojený téměř s ničím. Možná je čas na nějaké změny, abychom se vrátili na správnou cestu," uvedl Xavi.

Jeho svěřenci před ztrátou s úhlavním rivalem vyhráli v sezoně španělské ligy sedm z osmi zápasů. Polský útočník Robert Lewandowski vede tabulku kanonýrů s devíti góly, ale v Madridu se letní posila z Bayernu Mnichov střelecky neprosadila.

"V La Lize si pořád vedeme dobře, ale je třeba zlepšit bojovnost a agresivitu. Musíme se naučit zastavovat protiútoky soupeře. Real nás před první brankou nachytal v přechodu," upozornil dvaačtyřicetiletý kouč. "Přestože jsme nehráli skvělé utkání, mohli jsme vyrovnat. Ale když zahodíte šance proti Realu Madrid na Santiago Bernabéu, budete potrestáni," dodal Xavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články