Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Machačkala přitvrzuje: Chceme koupit Rooneyho

Londýn – Ruský velkoklub Anži Machačkala si neklade malé cíle. Podle jeho šéfa, brazilské legendy Roberta Carlose, má totiž velký zájem o Wayna Rooneyho, útočníka věhlasného Manchesteru United. Je však pravděpodobné, že anglický klub nabídce z východu v klidu odolá. Carlos však varuje: "Bude-li si vlastník Anži přát někoho koupit, prostě půjde a udělá to."

Wayne Rooney
zdroj: GettyImages autor: Matthew Peters

"Je to jeden z nejlepších hráčů na světě a každý tým by jej měl rád ve svém týmu. Navíc je to stále velmi mladý fotbalista," řekl Carlos směrem k Rooneymu, jemuž je 27 let. "Samozřejmě nedokážu říct, kdy a zda vůbec ke koupi dojde. Machačkala není jediná, kdo Rooneyho chce," dodal.

Carlos se spolu s vlastníkem, ruským miliardářem Suleymanem Kerimovem, podle svých slov snaží změnit image klubu. "A to není jen o penězích," tvrdí s tím, že Anži pokukuje i po dalších věhlasných jménech. A nejen po nich. "Chceme získat i dobré ruské hráče, kteří nejsou tak drazí."

Rooneyho však na Old Traffordu zbožňují a je krajně nepravděpodobné, že by se stěhoval do Ruska, byť před časem údajně zvažoval odchod k městskému rivalovi Manchesteru City. Navíc zůstává klíčovým mužem v plánech Sira Alexe Fergusona, který manchesterský klub dlouhodobě vede.

Carlosovy plány navíc brzdí trenér Machačkaly Guus Hiddink. Ten po čtvrteční prohře na hřišti Liverpoolu 1:0 brankou Downinga z 53. minuty brzdil nadšení z případné akvizice. "Je hezké jen tak někdy mluvit bez jakékoli známky reality."

Machačkala už se v minulosti pokoušela ulovit několik velkých jmen a třeba v případě Samuela Eto'o se jí to povedlo. Je však otázkou, zda ji dlouhodobý plán stavět na velkých jménech přinese vytoužené ovoce. Ve skupině A Evropské ligy je zatím se čtyřmi body na druhém místě, v ruské Premier lize je s 29 body první před CSKA Moskva a Těrekem Groznyj.

Zdroj
Daily Telegraph, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články