Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Macek se v Juventusu vyfotil s Ronaldem, ale nejspíš ho čeká další hostování

Bojuje o místo v Juventusu a teď má o zážitek navíc – fotku s Cristianem Ronaldem. S jednou z největších hvězd světového fotbalu se Roman Macek setkal v trénikovém centru turínského klubu, kam Portugalec zavítal před podpisem smlouvy s italským klubem.

Roman Macek s Cristianem Ronaldem
zdroj: SPORT INVEST

Na talentovaného záložníka udělal kapitán portugalské reprezentace velký dojem, i díky tomu, že s úsměvem vyhověl jeho žádosti o společnou fotografii. "Už několik dnů se tu pohybovalo mnoho novinářů i fanoušků. Přílet Cristiana byl utajený a nikdo neznal přesný čas ani den. Chvílemi to bylo opravdu šílené," vybavoval si Macek v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.  

S třiatřicetiletým kanonýrem, který přestoupil z Realu Madrid, se potkal náhodou. "Po dopolední fázi jsme byli v jídelně, když Ronaldo přicházel z fyzických testů. Byl klidný, pozitivní a usměvavý. S každým si podal ruku, vyslyšel prosby o fotografii, s trenérem a několika zkušenějšími hráči prohodil pár vět," přiblížil Macek, pro něhož to byl zážitek. „Navíc jsem musel obdivovat, s jakou profesionalitou a trpělivostí celým dnem prošel," vzpomínal jednadvacetiletý hráč.  

Macek zatím nepřemýšlí o tom, že si s pětinásobným držitelem Zlatého míče zahraje, ale moc ho to láká. "Hlavu mám nastavenu pouze na své vlastní výkony. Vzhledem ke čtyřleté Ronaldově smlouvě to nicméně je reálná představa. A pro mě zároveň obrovská motivace do budoucna," prohlásil Macek.  

Ten s prvním týmem Juventusu absolvuje už několikáté letní soustředění a pravděpodobně odjede i na soustředění do USA. Pak by se mělo rozhodnout, kde stráví příští sezonu. "S velkou pravděpodobností budeme řešit hostování, zásadní pro mě bude herní praxe," konstatoval odchovanec zlínského fotbalu, který už má za sebou hostování v druholigových italských týmech Bari a naposledy v Cremonese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články