Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Má v debaklu 0:12 prsty sázkařský gang? Trenéra Eldense zadržela policie

Madrid – Nad drtivou porážkou Eldense 0:12 s béčkem Barcelony ve třetí španělské lize se vznáší stín pochybností. Italský trenér poraženého týmu Filippo di Pierro byl zadržen policií.

Stojí za rekordním debaklem sázkařský gang?
zdroj: Twitter autor: @FCBmasia

Už po utkání v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RAC-1 promluvil o korupci útočník Eldense Cheikh Saad. Podle něj byli do ovlivnění výsledku zapleteni čtyři spoluhráči, které však odmítl jmenovat. Podle jeho slov za ním před zápasem přišel jeden ze spoluhráčů a řekl mu: "Zápas je 'cinknutý'. Chceš hrát?"

Mauritánský útočník rovněž uvedl, že Barcelona do věci zapletena nebyla. "Dělali jen to, co měli (na hřišti)," zdůraznil.

Eldense v sobotu prohrálo první poločas 0:8, další čtyři góly přidalo béčko Barcelony po přestávce a šest kol před koncem zpečetilo domácím sestup. Bylo to vyrovnání rekordní porážky v třetí lize, protože stejným skóre v roce 1993 Extramadura porazila Portuense.

Po podivném zápasu vedení klubu oznámilo, že okamžitě odstupuje ze soutěže a rozvazuje spolupráci s italským investorem.

Posléze si odstoupení z ligy klub rozmyslel. V pondělí pak podal k vedení soutěže podnět k vyšetřování kvůli podezření ze zmanipulování zápasu. "Měli jsme pochybnosti už dva nebo tři týdny nazpátek, protože jsme si všimli některých podivných sestav. Někteří hráči chyběli, jiní, o kterých se dřív vůbec neuvažovalo, byli najednou v základu," uvedl šéf představenstva klubu David Aguilar.

Tento debakl nemusel být prvním duelem, který byl záměrně zmanipulován. V hledáčku klubu a nyní už i policie byl zápas Eldense s klubem Cornella, jenž skončil výsledkem 1:3. Podle Aguialara vše ukazuje na sázkařský gang: "Mluví se o mezinárodní síti s centrem v Číně."

Zdroj
ČT sport, as.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články