Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Má cesta ještě nekončí. Chci hrát i na ME 2024, řekl o reprezentaci Ronaldo

Je mu sice už sedmatřicet let. Ale končit v reprezentaci, nebo dokonce celou kariéru? To zatím pro Cristiana Ronalda není absolutně téma. Pětinásobný držitel Zlatého míče, jenž nechybí v portugalské nominaci na sobotní utkání Ligy národů v Praze, cítí stále motivaci a chce hrát minimálně do mistrovství Evropy v roce 2024.

Portugalec Cristiano Ronaldo děkuje fanouškům po vítězství nad Českem
zdroj: REUTERS

Ronaldo oznámil své plány během slavnostního ceremoniálu, na kterém převzal cenu pro nejlepšího střelce portugalské reprezentace. "O tomhle jsem nikdy ani nesnil. Byla to dlouhá cesta, ale ještě zdaleka nekončí. Pořád mám velké ambice. Teď se zúčastním mistrovství svět a chci potom být i na evropském šampionátu," uvedl útočník Manchesteru United.

Se 117 góly nejlepšího střelce v historii mezinárodních utkání motivuje i potenciál portugalského výběru. "Je tady spousta velkých talentů se skvělou budoucností. I proto doufám, že pár let ještě za tenhle tým hrát budu," dodal Ronaldo, který by neměl chybět na přelomu listopadu a prosince na světovém šampionátu v Kataru.

Mistři Evropy z roku 2016 se představí v pražském Edenu proti českému výběru v sobotu od 20:45. První vzájemný duel v červnu vyhráli Portugalci na domácí půdě v Lisabonu 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články