Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Má budoucnost je v Arsenalu, prohlásil rezolutně Čech. Nabídku Neapole nezvažoval

Chce zůstat v Arsenalu, přestože londýnský klub angažoval za 25 milionů eur o deset let mladšího německého gólmana Bernda Lena z Leverkusenu. Petr Čech hodlá přesvědčit nového trenéra Unaie Emeryho o svých kvalitách a věří, že dostane šanci zabojovat o místo brankářské jedničky. 

Petr Čech se snaží zabránit ve skórování Jamiemu Vardymu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

"Svou budoucnost zatím neřeším. Je v Arsenalu, kde mám ještě rok smlouvu. Jediné, na co se připravuji, je boj o místo brankářské jedničky. V momentální situaci jsme tam tři velcí konkurenti. Uvidíme, jak to bude vypadat za pár týdnů," řekl Čech při zahájení 13. ročníku své letní fotbalové školy ve Zruči u Plzně.

Vedle českého gólmana a Lena působí v AFC ještě David Ospina, který je s Kolumbií na mistrovství světa. "V pondělí nastupuji do přípravy. Doufám, že budu mít možnost si svou pozici vybojovat," pokračoval Čech.

Šestatřicetiletý brankář přiznal, že odmítl italského vicemistra Neapol. "Zájem měla, ale má budoucnost je v Arsenalu a nepřemýšlím o tom, že bych měnil působiště. Už po přestupu z Chelsea jsem říkal, že hlavní měřítko nebyl Londýn ani rodina, ale Premier League. Myslím, že je to nejlepší liga na světě a nechce se mi z ní odcházet," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zůstávám v Arsenalu, říká Čech

V Arsenalu po téměř 22 letech skončil francouzský kouč Arséne Wenger. S jeho nástupcem Španělem Emerym zatím Čech mluvil jen krátce. "S trenérem jsem se akorát pozdravil, protože nebyla možnost. Víceméně jsme se potkali náhodně. Jeho angažování proběhlo o dovolené, všichni byli pryč, takže na to nebyl čas. V pondělí asi budu vědět víc. Uvidíme, jakou má představu o tom, jak by měl tým fungovat," zakončil Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články