Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lyon před duelem v Mnichově spoléhá na brankáře Llorise

Mnichov - Brankář Hugo Lloris výraznou měrou pomohl fotbalistům Lyonu v Lize mistrů k postupu přes Real Madrid a Bordeaux a francouzský klub na jeho schopnosti spoléhá i před úvodním semifinále na hřišti Bayernu Mnichov. Olympique je při své první účasti mezi elitní čtyřkou outsiderem, přesto chce vítěze nejprestižnější klubové soutěže z roku 2001 potrápit. Lyon věří, že ho nerozhodí ani zdlouhavé cestování kvůli omezení leteckého provozu. Zápas sledujte živě od 20:45 na ČT2 nebo webu ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Lloris se stává postrachem soupeřových střelců. Mezi tyčemi nechyběl v žádném z deseti zápasů letošního ročníku Ligy mistrů a dostal v nich jen šest branek. Vždy inkasoval maximálně jednou. "Pro mě je to jednoduše nejlepší brankář na světě. Zápasy na téhle úrovni rozhodují maličkosti a výkony gólmanů. Podržel nás proti Bordeaux a my věříme, že stejně dobře se mu povede i proti Bayernu," řekl Llorisův spoluhráč Brazilec Cris. 

Lyon má před středečním soubojem na své straně většinu statistik. Z posledních sedmi utkání v Lize mistrů proti německým klubům pětkrát zvítězil, jedinou porážku si však připsal před rokem a čtvrt právě s Bayernem. Pro mnichovský celek byla předloňská výhra nad Olympiquem jediným vítězstvím z osmi uplynulých duelů s francouzskými soupeři. Letos bavorský tým prohrál ve skupině oba zápasy s Bordeaux.


Lyon se přesto pasoval do role outsidera. "Bude to velmi těžké. Německé kluby jsou ve velkých zápasech vždy strašně nebezpečné a Bayern ve čtvrtfinále vyřadil Manchester United," připomněl kouč Claude Puel. Jeho tým navíc doplatil na omezení leteckého provozu nad Evropou kvůli prachovému mračnu z islandské sopky a necelých tisíc kilometrů do Mnichova musel absolvovat během dvou dnů deseti minibusy.

Mnichované jsou ve formě, ale navzdory vysoké víkendové výhře 7:0 nad Hannoverem kroutí euforii. "Ten výsledek nemá pro středeční duel žádný význam," mínil obránce Philipp Lahm. Kouč Louis van Gaal by byl spokojený hlavně s tím, pokud by Bayern udržel čisté konto. "Výsledek 0:0 nebo 1:0 je lepší než 2:1. Zní to legračně, ale je to tak," prohlásil nizozemský kouč, který touží zakončit svoji první sezonu na lavičce Bayernu ziskem treble - triumfem v bundeslize, Německém poháru i Lize mistrů.


Van Gaala před zápasem motivuje i to, že vedení francouzské ligy odložilo
Lyonu víkendový zápas s Monakem, který se měl hrát mezi oběma
semifinálovými duely Ligy mistrů. "Francouzský svaz si myslí, že tím dává
Lyonu větší šanci postoupit do finále, a je to tak. Tohle už nemá s fair
play nic společného," zlobil se zkušený trenér. Chystaný protest ale
bavorský klub nakonec nepodal.



Bayernu bude scházet potrestaný kapitán Mark van Bommel, naopak fit by měl být Franck Ribéry, který zápolil s lehkou svalovou únavou. Van Gaal věří, že francouzskou hvězdu nepoznamená ani současná aféra kvůli jeho stykům s nezletilou prostitutkou. "Jsem si jistý, že se Franck bude soustředit jen na fotbal," řekl kouč. Hosté se musejí obejít bez zraněného záložníka Makouna a obránců Boumsonga a Bodmera.

Předpokládané sestavy:

Bayern: Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Pranjič - Schweinsteiger, Ribéry, Robben, Müller - Olič, Gomez. 

Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Pjanič, Källström, Gonalons - Bastos, Delgado - Lisandro López.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články