Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lyon plánuje v odvetě semifinále LM proti Bayernu větší ofenzivu

Lyon - Fotbalisté Lyonu plánují v domácí odvetě semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov pozměnit taktiku a předvést mnohem odvážnější výkon než v prvním duelu v bavorské metropoli, kde před týdnem prohráli 0:1. Olympique tuší, že pokud se chce stát stým týmem, který dosáhne na finále jedné ze tří největších pohárových soutěží v Evropě - Ligy mistrů, Evropské ligy a dřívějšího Poháru vítězů pohárů, musí v dnešním zápase více riskovat. Přímý přenos utkání sledujte od 20:45 na ČT4 nebo webu ČT24. Další informace najdete také na fotbalživě.cz.

Lyon minulou středu při své premiéře v semifinále Ligy mistrů nepředvedl takřka nic a nakonec mohl být rád, že domácímu Bayernu podlehl jen jednobrankovým rozdílem. V odvetě chce ale Olympique předvést úplně jiný fotbal.

Olympique věří, že se mu povede zopakovat výkon ze stadionu Santiaga Bernabeua, kde v osmifinále vyřadil favorizovaný Real Madrid. "Přijeli jsme na Real a postoupili jsme, teď to samé dokážeme doma," prohlásil sebevědomě kouč Claude Puel, podle něhož Lyon hraje pod tlakem svůj nejlepší fotbal.

Oba týmy kosí zranění a karetní tresty. Velké problémy budou mít hlavně se složením středových defenzivních formací. Lyon nemůže počítat s Toulalanem, který byl v prvním zápase vyloučený, nejistý je start dalšího stopera Crise. Puel si oddychl, že se mu uzdravil aspoň Boumsong. Mimo hru však nejspíš zůstanou také zranění Bastos a Bodmer.


Ještě větší absence počítá Bayern. Trenérovi Louisi van Gaalovi vypadli ze sestavy potrestaný Pranjič a zraněný Timoščuk, který měl být alternativou do středu obrany, kde možná nebudou moci nastoupit Demichelis s Van Buytenem. I když oba stopeři odcestovali s týmem do Francie, nad jejich startem visí velký otazník.

Největší ránu utrpěl Bayern v záloze, kde přišel o Francouze Ribéryho, který dostal v úvodním duelu červenou kartu. O to víc hosté spoléhají na
nizozemského ofenzivního středopolaře Robbena, který jediným gólem rozhodl první zápas a navíc zaznamenal postupové trefy v osmifinále proti
Fiorentině a ve čtvrtfinále proti Manchesteru United. V 31 utkáních této sezony za Bayern vstřelil dvacet branek.



Lyon spoléhá na výbornou domácí bilanci. Na Stade Gerland vyhrál v této sezoně Ligy mistrů pět ze šesti zápasů, ve zbývajícím duelu remizoval.
Bayern na druhou stranu prohrál jediné utkání z posledních pěti na půdě francouzského týmu a jen jednou z předešlých dvaceti zápasů venku
nevstřelil v Lize mistrů ani jeden gól. "Obvykle venku dáme branku, takže když se to povede i teď, bude muset Lyon skórovat třikrát," řekl Van Gaal.

Předpokládané sestavy:

Lyon: Lloris - Reveillere, Boumsong, Cris (Gonalons), Cissokho - Makoun, Källström - Ederson, Pjanič, Delgado - Lisandro López.

Bayern: Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Contento - Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Müller - Olič, Klose.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články