Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lvíčata uzavřela neúspěšnou kvalifikaci skalpem Moldavska, rozhodl Pulkrab

Loučení českých fotbalistů do 21 let s kvalifikací o postup na evropský šampionát proběhlo v Chomutově. Outsidera z Moldavska porazili brzkou brankou Matěje Pulkraba 1:0 a v tabulce základní skupiny obsadili třetí místo, což místenku na Euru v Itálii nezaručuje. 

Matěj Pulkrab se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Národní tým vstoupil do zápasu skvěle a už v 5. minutě se po nezištné přihrávce Michala Sáčka prosadil pohotový Pulkrab. Chvíli nato mířil Ladislav Takács z voleje v dobré pozici těsně nad. Domácí měli nadále převahu - ve 24. minutě se moldavský brankář Nicolai Cebotari musel vytáhnout po pokusu Tomáše Ladry a poradil si také s hlavičkou Pulkraba.

"Jsem rád, že jsme neúspěšnou kvalifikaci zakončili vítěznou tečkou," řekl trenér Vítězslav Lavička. "Rozhodl dobrý vstup do střetnutí. Dali jsme rychlý gól a měli jsme i další slibné šance. Ale i dnes jsme bojovali s tím, co nás provází celou kvalifikaci. Tohle mužstvo má problém dávat branky," dodal.

Po půlhodině nicméně převzali aktivitu hosté a po tvrdé ráně Victora Stiny si dobrý zákrok připsal i gólman Jan Stejskal. Pak sice po rohovém kopu zahrozil Takács, ale výrazně blíž měl na druhé straně k vyrovnání Maxim Cojocaru, který se dostal za obranu soupeře, ale tváří v tvář Stejskalovi neuspěl.

"Neproměňování šancí nás provází celou kvalifikaci. Tenhle tým nedokázal soupeře zlomit, i když měl velmi dobré pasáže ve hře. Moldavané pak cítili šanci, ale jsem rád, že jsme udrželi aktivitu, i když to třeba nebylo moc ke koukání. Bylo to o soubojích a také o charakteru. Bolelo to, ale kluci šli i přesto za vítězstvím," zakončil Lavička.

Po změně stran už bylo vidět, že ani jednomu z týmů o nic nejde, a vytratilo se tempo i výraznější šance. Češi sice měli optickou převahu, ale pořádnou příležitost si nevypracovali a zvítězili nejtěsnějším rozdílem.

V dalším dnešním utkání prohrálo Bělorusko v Řecku 0:2, což zaručilo svěřencům trenéra Lavičky posun v tabulce na konečné třetí místo.

Kvalifikační utkání fotbalistů do 21 let ve skupině 1 o postup na mistrovství Evropy v Chomutově:

ČR - Moldavsko 1:0 (1:0)

Branka: 5. Pulkrab. Rozhodčí: Nyberg - Wärnmark, Beigi (všichni Švéd.). ŽK: Lischka, Pulkrab (oba ČR). Diváci: 2123. 

ČR: Stejskal - Lischka, Chaluš, Král, Wiesner - Ladra (67. Matoušek), Sáček (83. Kulhánek), Hašek, Takács, Trubač (75. Sadílek) - Pulkrab. Trenér: Lavička.

Moldavsko: Cebotari - Svinarenco, Marandici, Craciun, A. Macritschii - Oancea (75. Tsurcan), Caimacov, V. Macritschii - Stina, Gulceac (63. Dragan), Cojocaru (83. Caruntu). Trenér: Culibaba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články