Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lvíčata už potřebují zabrat, v dalším domácím utkání vyzvou silné Dány

Ve třetím kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy se fotbalová reprezentace do 21 let střetne s Dánskem. Lvíčata budou v Českých Budějovicích usilovat o první vítězství ve skupině I a zároveň o to, aby se na svého soupeře dotáhla. V úvodních dvou zápasech svěřenci trenéra Jana Suchopárka ztratili body vždy v nastaveném čase. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "21" – Wales "21"

Čeští mladíci v pátečním utkání s Walesem dlouho vedli, ale v šesté minutě nastavení hosté srovnali. Také na Islandu inkasovali v přidaném čase a prohráli 1:2.

"Zklamání (po remíze s Walesem) je obrovské doteď. Branka byla hloupá a zbytečná. Na druhou stranu jsme předvedli diametrálně odlišnou hru v prvním a druhém poločase, hlavně co se týče efektivity a přesnosti v útočné fázi, ale i v obranné. Musíme být koncentrovaní a kvalitní po celé utkání," řekl Suchopárek.

Dány považuje za těžkého soupeře. "Co se týče individualit a techniky, je Dánsko jednoznačně kvalitnější než Wales," doplnil vicemistr Evropy z roku 1996.

Sejk: Pořád to máme ve vlastních rukou

Jeho tým je ve skupině, kterou doplňuje Litva, předposlední. Na Dánsko ztrácí tři body a na vedoucí Wales čtyři, Ostrované však odehráli o zápas víc. "Pořád to máme ve vlastních rukou. Když všechno vyhrajeme, postoupíme z prvního místa. Nekoukáme na to, jaký tlak je na nás vyvíjen. Chceme každý zápas vyhrát," prohlásil útočník Václav Sejk.

"Když utkání s Dánskem zvládneme, bude to dost dobrý krok k tomu, abychom v tabulce poskočili. Že bychom se ale na tabulku koukali, to ne," dodal hráč pražské Sparty.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články