Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Lvíčata už nesmí ztrácet body. Naší povinností je utkání v Litvě zvládnout, říká Suchopárek

Lvíčata načnou druhou polovinu kvalifikace. Česká fotbalová reprezentace do 21 let po téměř půlroce pokračuje v boji o postup na mistrovství Evropy 2025. Představí se na hřišti beznadějně poslední Litvy ve skupině I. Vzhledem k postavení v tabulce potřebují svěřenci trenéra Jana Suchopárka naplno bodovat. Přímý přenos utkání sledujte od 14:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Reprezentant do 21 let Michal Ševčík
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Jednadvacítka v úvodních čtyřech zápasech získala pouze pět bodů, i když tři zápasy odehrála doma. Na vedoucí Dány a druhé Velšany ztrácí z předposlední pozice šest bodů. Seveřané sehráli o duel navíc, a Ostrované dokonce o dva. Suchopárkovi svěřenci proto potřebují nejen z pátečního, ale i úterního duelu v Dánsku vytěžit co nejvíce bodů.

S Litvou se jednadvacítka naposledy utkala před čtyřmi lety a rovněž v utkání evropské kvalifikace zvítězila těsně 1:0. "Pro nás je to klíčové utkání. Je pro nás povinností utkání zvládnout. Musíme se soustředit na to, abychom utkání vyhráli a doháněli ztrátu, kterou jsme si udělali na začátku kvalifikace," řekl Suchopárek.

"Určitě nás nečeká proti Litvě jednoduché utkání a hráče na to připravujeme. Musíme být maximálně efektivní a nepustit soupeře do situací, ze kterých by mohl dát branky," doplnil čtyřiapadesátiletý trenér na tiskové konferenci.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

"Dobře víme, co je ve hře. Každý zápas musíme brát se stejnou důležitostí, i když se může zdát, že v zářijovém termínu bude složitější zápas v Dánsku. Tak to ale neberu, i zápas v Litvě má v té vyrovnané skupině, v níž už nesmíme ztrácet body, velkou váhu," řekl záložník Michal Ševčík. "Kvalifikace trvá už rok. Máme společný cíl, kterým je postup na mistrovství Evropy, a teď můžeme udělat důležité kroky," doplnil středopolař druholigového Norimberku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články