Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Lvíčata se sešla před baráží, tři hráči se připojí večer

Praha - Fotbalová reprezentace do 21 let se sešla v tréninkovém centru na Strahově před nadcházející baráží o účast na evropském šampionátu proti Rusku. Poté se vydala do Nymburka, kde se bude až do čtvrtka připravovat na úvodní páteční zápas v Jablonci. Kouči Jakubu Dovalilovi chyběla na srazu trojice Václav Kadlec, Ladislav Krejčí a Michal Frydrych, která se k týmu připojí až po ligové dohrávce mezi pražskou Spartou a Ostravou.

Jakub Dovalil
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Drobné zdravotní problémy si z nizozemského Arnhemu přivezl stoper Tomáš Kalas, po zranění se pozvolna dostává do herního zatížení první brankář Roman Valeš z Jablonce. Dovalil věří, že bude mít oba k dispozici. "Kalas střídal v ligovém utkání v 74. minutě pro drobné zranění, tak uvidíme. Valeš se zapojí do tréninku ještě pomalu, ale věříme, že do toho zápasu se dá dohromady," prohlásil Dovalil.

Valeš si před čtrnácti dny v ligovém utkání na Slovácku poranil koleno a od té doby nechytal. V minulém týdnu už ale v Jablonci začal s tréninkem. "Uvidíme, jestli se dostane do utkání. Není jednoduché ho dát po té pauze do zápasu. Rozhodneme se podle aktuálního stavu," uvedl Dovalil. "Komplikace by to byla, protože sezonu začal dobře a poslední dva zápasy odchytal s nulou. Ale museli bychom se s tím vyrovnat," dodal kouč.

Dovalil počítá s tím, že nebude muset nikoho uvolňovat trenérovi dospělé reprezentace Michalu Bílkovi. Ten oznámil, že není vyloučeno, že na kvalifikaci ještě dodatečně povolá některého ofenzivního hráče z jednadvacítky. "Aktuální stav je ten, že to zůstává, jak to je. Pokud něco bude, čekám na telefonu. Když tak bychom museli někoho oželet, ale myslím, že pokud se nikdo z áčka přes víkend nezranil, zůstane to takhle," uvedl Dovalil.

Jednadvacítka se bude na Rusko nejprve připravovat ve sportovním areálu v Nymburce. "Udělali jsme to tak, aby byl sraz trošku rozdělený. Přece jen v říjnu už může v Jablonci víc pršet. Podmínky v Nymburce budeme mít ideální, ve čtvrtek se přesuneme do Břízek," dodal Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články