Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lvíčata reparát nesložila, velšští draci trefili remízu v poslední sekundě

Ani druhé utkání v rámci kvalifikace o postup na mistrovství Evropy národní tým do 21 let úspěšně nezvládl. Po porážce na Islandu 1:2 remizovali svěřenci trenéra Jana Suchopárka s Walesem 1:1. Ve 38. minutě vstřelil Matěj Jurásek úvodní gól a dlouho to vypadalo, že zajistil Česku vítězství. V poslední sekundě však stanovil konečný výsledek Cian Ashford.

Také na Islandu inkasovali Češi v nastaveném čase a přišli před měsícem alespoň o bod. V úterý přivítají opět na Střeleckém ostrově Dánsko, zbývajícím soupeřem ve skupině I je Litva.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utkají o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

"Jsem obrovsky zklamaný. V prvním poločase jsme měli spoustu šancí. Ve druhém jsme hráli až příliš v klidu, naše aktivita a kvalita ve finální fázi už nebyla taková. Dostat branku v 'nastavení' nastavení je velká hloupost," smutnil Suchopárek.

Dominance v první půli vyústila jen v jeden gól

V úvodním dějství hrozili zejména Češi. Po čtvrt hodině vypálil do boční sítě Vydra, jeho spoluhráč ze Sparty Karabec zase po rohovém kopu zamířil doprostřed branky, Jurásek zpoza vápna orazítkoval tyč a Daněk se z dorážky neprosadil.

Ve 39. minutě se ale domácí dočkali. Karabec rozehrál nakrátko roh, přihrál Juráskovi a slávistický křídelník povedenou ranou k tyči otevřel skóre. Zároveň dal premiérový gól v dresu jednadvacítky. "Mrzelo mě, že první střela skončila na tyčce. Zkusil jsem to ale podruhé a jsem rád, že mi to tam spadlo," popsal Jurásek. 

V nastavení první půle však hosté málem vyrovnali – Harrisovu střelu z hranice malého vápna brankář Horníček vytáhl.

Krátce po přestávce zahrozil Beck, který se prodral přes několik hráčů do malého vápna, jenže Horníček míč opět vyrazil. Ve druhém poločase nadále hrozili Ostrované a ofenzivní obránce Beck na zadní tyči těsně nedosáhl na přihrávku. Thomas krátce nato vyřešil samostatný únik pouze střelou do českého gólmana.

V šesté minutě nastavení se ale Wales dočkal bodu, přestože rozhodčí nastavil pouze čtyři minuty. Horníček vyrazil centr ze standardní situace na hranici vápna a Ashford ranou z voleje pod břevno vyrovnal.

"Je to hrozná škoda. Výkon v prvním poločase ukázal, že máme velice dobré mužstvo. Nemáme to ale vyspělé, byly tam zbytečné strkanice. Měli jsme to jasně ve své moci. Nechali jsme si vstřelit branku po naprosto banální situaci," dodal Suchopárek.

Česko "21" – Wales "21" 1:1 (1:0)

Branky: 39. Jurásek – 90.+6 Ashford. Rozhodčí: Hovhannisjan – Ghazarjan, Grigorjan (všichni Arm.). ŽK: Fila, Suchomel – Beck, Harris, Ashworth, Stevens. Diváci: 4019. 

Česko: Horníček – Suchomel, Prebsl, Chaloupek, Labík – Vydra, Křišťan – Karabec (64. Višinský), Daněk (90.+5 Vecheta), Jurásek (81. Icha) – Fila (64. Sejk). Trenér: Suchopárek.

Wales: Beach – Stevens, Ashworth, Hoole, Beck – Bevan (90.+1 Ashford), Harris, Hammond – Hill (63. Jones), Thomas, Colwill (80. Cotterill). Trenér: Jones.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články