Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lvíčata loupila v Chorvatsku, cenné vítězství trefil Bucha

Po "povinném" skalpu San Marina si česká reprezentace do 21 let připsala v kvalifikaci o ME druhou listopadovou výhru, konkrétně 2:1 v Chorvatsku. Na půdě favorizovaného soupeře sice prohrávala, ale Ladislav Krejčí s Pavlem Buchou skóre otočili. V neúplné tabulce je národní tým první o bod před Řeckem, které má utkání k dobru. 

Pavel Bucha (uprostřed) v dresu české reprezentace do 21 let
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Na třetí Skotsko mají svěřenci trenéra Karla Krejčího tříbodový náskok a na čtvrté Chorvatsko pětibodový. Chorvaté však také sehráli o zápas méně. "Je to velmi cenný výsledek, protože si myslím, že odtud moc týmů neodveze tři body. Hodně nám to pomůže," věří Bucha.

V základní sestavě domácích nescházel útočník Liberce Petar Musa, ale brankáře Martina Jedličku nepřekonal. Favorité se ujali vedení po půlhodině, kdy rozvlnil síť Luka Ivanušec. Češi odpověděli o devět minut později - na Janoškův rohový kop si naběhl Krejčí a srovnal.

Zvrat následně dokonal v 72. minutě Bucha, který se v národním týmu prosadil poprvé. "Vážím si toho, že v mužstvu můžu být a že jsem dostal šanci nastoupit od začátku. Vítězný gól řadím hodně vysoko," popsal Bucha.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace do 21 let vyhrála v Chorvatsku a vede kvalifikační skupinu

Domácí mohli krátce nato vyrovnat, ale Brekalo orazítkoval břevno a následnou střelu střídajícího Majera vyrazil gólman Jedlička.

V páté minutě nastavení dostal červenou kartu Chorvat Domagoj Bradarič. "Lvíčata" ani v pátém kvalifikačním souboji nenašla přemožitele. "Nevyvíjelo se to podle našich představ. Soupeři měli více ze hry a více šancí. Byli hodně rychlí směrem dopředu, ale my jsme ukázali týmového ducha, bojovali jsme a přiklonilo se k nám štěstí," zakončil Bucha.

Chorvatsko "U21" - Česko "U21" 1:2 (1:1)

Branky: 30. Ivanušec - 39. L. Krejčí, 72. Bucha. Rozhodčí: Eskas - Ytterland, Jensen (všichni Nor.). ŽK: Gvardiol, Ivanušec, Šutalo, Žaper - Sadílek, L. Krejčí. ČK: 90.+5 Bradarič (Chorv.).

Chorvatsko: Šemper - Bradarič, Gvardiol, Kalaica, Šutalo - Moro (76. Majer), Lepinjica (83. Bistrovič), Ivanušec - Brekalo, Musa (83. Posavec), Cuze (64. Žaper). Trenér: Biščan.

Česko: Jedlička - Holík, Chaluš, L. Krejčí, Sadílek - Havelka, Janošek - Bucha, Šašinka, Granečný (78. Žitný) - Hložek (85. Souček). Trenér: K. Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články