Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lvíčata hrála v Egyptě bez branek

Alexandrie - Česká fotbalová jednadvacítka remizovala v prvním ze dvou přípravných duelů v egyptské Alexandrii s domácím výběrem do 20 let bez branek. Lvíčata si dnes za silného větru vytvořila více šancí než soupeř, ale Pekhartovu ránu zastavila spojnice břevna a tyče a Hoškův gól pro změnu neuznal rozhodčí. Kouč Jakub Dovalil tak u jednadvacítky stále čeká na první soutěžní gól. Možnost bude už v neděli v přípravném zápase s Jižní Koreou.

Český trenér postavil do souboje s krajanem Miroslavem Soukupem, který vede Egypťany, mnoho nováčků. Premiérový start v jednadvacítce si připsalo hned devět hráčů, které Dovalil testuje před blížící se kvalifikací o postup na mistrovství Evropy.

Čeští mladíci hráli v první půli po větru, díky čemuž si vytvořili znatelnou převahu. Ve 25. minutě se po standardní situaci radoval z první trefy slávistický stoper Hošek, ale sudí jeho gólovou hlavičku kvůli údajnému faulu neuznal. Velkou šanci na skórování promarnili Češi šest minut před odchodem do kabin, kdy z voleje z otočky napálil Pekhart pouze brankovou konstrukci.

Po změně stran se svěřenci trenéra Dovalila nenechali proti větru zatlačit do defenzivy a naopak 25 minut působili aktivnějším dojmem. Rozhodnout mohl ve čtvrté minutě nastavení po přímém kopu Zeman, ale ani jeho střela brankou neskončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články