Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Lvíčata čeká důležitý zápas kvalifikace ve Skotsku. Venku se nám hraje dobře, týmu věřím, říká Krejčí

Fotbalovou jednadvacítku čeká jeden z klíčových zápasů kvalifikace mistrovství Evropy. V Edinburghu nastoupí proti domácímu Skotsku a v případě výhry se může výrazně přiblížit k vítězství ve skupině a k účasti na šampionátu v příštím roce.

Svěřenci trenéra Karla Krejčího po sedmi z 10 utkání kvalifikace bez porážky vedou čtvrtou skupinu. Chorvatsko s Řeckem ztrácejí dva body, o další dva body zpět je čtvrté Skotsko, které má zápas k dobru.

V úterý se "Lvíčata" představí v Litvě a kvalifikaci uzavřou v listopadu v Řecku. Na šampionát v Maďarsku a Slovinsku postoupí vítězové skupin a pět nejlepších celků z druhých míst.

"Zápas ve Skotsku bude extrémně důležitý. Domácí v podstatě hrají o přežití a oživení šancí na postup, my můžeme udělat velký krok k mistrovství. Rozhodně to chceme zvládnout bodovým ziskem. Kvalifikaci máme dobře rozehranou, držíme si neporazitelnost. Rádi bychom to prodloužili," řekl Krejčí.

"Myslím, že to bude hodně klíčové utkání. S Litvou se pak trošku počítá, že vyhrajeme. Takže když uspějeme i v zápase proti Skotsku, může to být klíč k úspěchu na Euro. Chceme bodovat, to je hlavní cíl," dodal záložník Dominik Janošek.

Před rokem v úvodním vzájemném duelu se Skotskem hrál český tým doma bez branek. "Chyběli nám někteří hráči. Dnes zpětně vidíme, co pro nás znamená třeba Láďa Krejčí, kterého jsme tehdy postrádali. Dá se očekávat podobný průběh. Skotové budou spoléhat na dobrou defenzivu, útočníka Hornbyho vepředu a standardní situace. Udělali v posledních letech nejen v téhle kategorii obrovský pokrok, už to není mančaft, který by jen nakopával," upozornil Krejčí.

"My se budeme snažit hrát aktivně, na soupeře povylézt a nutit je nakopávat míče. Myslím, že oba týmy nebudou v začátku divočit. Bude to taktická bitva, hodně napoví, kdo dá první gól. Nelze očekávat nějakou přestřelku, Skotové jsou schopni na jeden gól vyhrávat. Moc branek nedostávají, jejich skóre 5:2 po šesti zápasech hovoří za vše," doplnil.

Český tým končí kvalifikaci třemi zápasy venku, kde zatím ve dvou duelech zvítězil. Doma naopak z pěti utkání třikrát ztratil body po remízách.

"S kluky jedu delší dobu a už ve dvacítce jsme dokázali uhrát s těžkými soupeři venku zajímavé výsledky. Vyhráli jsme v Portugalsku, v Nizozemsku. Vůbec to tomu týmu nevadí, naopak. Spíše nám vyhovuje hrát na rychlé protiútoky, z bloku. Nechci to zakřiknout, ale týmu věřím," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články