Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Lvíčata budou zachraňovat kvalifikaci ME, pět hráčů z nominace čeká na první start

Fotbalová reprezentace do 21 let vstupuje do rozhodující fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, ve které zbývají odehrát čtyři zápasy. Ve dvou venkovních zářijových duelech čeká český tým Litva a Dánsko. V třiadvacetičlenné nominaci trenéra Jana Suchopárka na tato utkání je i pět nováčků, kteří čekají na svůj první start. Přímý přenos utkání s Litvou sledujte 6. září od 14:20 a s Dánskem 10. září od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Výhrou nad Islandem jsme oživili naše naděje. Teď se scházíme po půlroce, abychom se poprali o první dvě místa. Nejlíp o první, které by zajistilo přímý postup na mistrovství Evropy na Slovensku příští rok," uvedl Suchopárek.

První nominaci do týmu si vysloužili obránci Karel Spáčil z Hradce Králové, Adam Ševínský z Liberce a záložník Daniel Langhamer z Mladé Boleslavi. Na první start čekají rovněž brankář Vyškova Jiří Borek se záložníkem pražské Slavie Lukášem Vorlickým, kteří absolvovali červnový přípravný tréninkový kemp v Benicích u Prahy.

"Myslím, že forma hráčů je dobrá. Šestnáct z třiadvaceti v létě změnilo působiště. Občas to bývá pro kluky velký problém, přesto věřím, že mají výkonnost velmi dobrou, což byly rozhodující aspekty pro jejich nominaci. Máme hráče, kteří plní ve svých klubech velkou roli," řekl čtyřiapadesátiletý Suchopárek.

Brankář Lukáš Horníček delší čas působí v Portugalsku. Od léta je Adam Karabec v Hamburku, Michal Ševčík v Norimberku, Václav Sejk v Lubinu a Denis Alijagič zamířil do Žiliny.

"Máme nejvíc hráčů ze zahraničí, co jsme kdy měli. Komunikujeme s nimi, některé zápasy jsme i viděli. Mluvil jsem i s jejich trenéry, takže jejich nominace je namístě a oprávněná," ujistil Suchopárek.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na utkání v Litvě a v Dánsku

Brankáři: Jiří Borek (Vyškov), Lukáš Horníček (Braga), Antonín Kinský (Slavia Praha).

Obránci: Denis Halinský, Josef Koželuh (oba Liberec), Ondřej Kričfaluši, Albert Labík (oba Teplice), Filip Prebsl (Slavia Praha), Karel Spáčil (Hradec Králové), Martin Suchomel (Sparta Praha), Adam Ševínský (Liberec).

Záložníci: Kryštof Daněk (Sparta Praha), Marek Icha (Liberec), Adam Karabec (Hamburk), Daniel Langhamer (Mladá Boleslav), Michal Ševčík (Norimberk), Denis Višinský (Liberec), Lukáš Vorlický (Slavia Praha), Patrik Vydra (Mladá Boleslav).

Útočníci: Denis Alijagič (Žilina), Daniel Fila (Slavia Praha), Václav Sejk (Lubin), Filip Vecheta (Karviná).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články