Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lukebakio zmrazil Allianz Arenu, Mönchengladbach je doma stále stoprocentní

Ani dvoubrankové vedení nad nováčkem z Düsseldorfu nestačilo fotbalistům Bayernu Mnichov k úspěchu ve 12. bundesligovém kole. Hostující útočník Dodi Lukebakio totiž ve třetí minutě nastaveného času vyrovnal na konečných 3:3. Obhájci titulu tak potřetí v řadě nezvítězili a na vedoucí Dortmund, který slavil v Mohuči, ztrácí z pátého místa už devět bodů. Druhá příčka patří s čtyřbodovým mankem Mönchengladbachu, jehož hráči opanovali i šesté střetnutí před vlastními příznivci.

Dodi Lukebakio slaví vstřelený gól proti Bayernu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Frank Hoermann/SVEN SIMON

Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas při remíze Hoffenheimu 3:3 na stadionu Herthy Berlín. Záložník domácích Vladimír Darida se v nominaci mužstva z hlavního města neobjevil. Na druhé místo tabulky se po vítězství 3:1 v Augsburgu dostal Frankfurt.

Bayern doma nezískal plný počet bodů čtyřikrát za sebou

Bavorský velkoklub se brzy ujal dvougólového vedení - nejprve v 17. minutě otevřel skóre po rohovém kopu Süle a o tři minuty později zvýšil Müller. Nováčkovi soutěže se podařilo krátce před pauzou snížit, když odražený míč poslal za Neuerova záda Lukebakio.

Bayern pak soupeři opět odskočil v 58. minutě, kdy se podruhé v zápase trefil umístěnou střelou z hranice vápna Müller. V 77. minutě se ovšem zcela sám za obranou ocitl Lukebakio a únik přesně zakončil ranou na přední tyč. Takřka totožným způsobem pak belgický útočník završil v posledních vteřinách nastaveného času hattrick.

Úřadující šampioni čekají na výhru V Allianz Areně čtyři ligová utkání, což je společně se sériemi z let 1966 a 1994 nejdéle v historii klubu.

Dortmund se veze na úspěšné vlně

Po bezbrankové první půli otevřel skóre v zápase Mohuče s Dortmundem Paco Alcácer v 67. minutě, přestože byl na hřišti pouhé tři minuty. Španělský forvard hostů dal svůj devátý gól v sezoně, z toho osmý v roli střídajícího hráče.

Střelec Dortmundu Paco Alcácer
zdroj: Reuters autor: Leon Kuegeler

Mohuč dokázala srovnat o tři minuty později zásluhou Quaisona, ale v 76. minutě rozhodl parádní střelou o břevno Piszczek. Borussia si udržela letošní neporazitelnost a před druhým Frankfurtem má náskok sedmi bodů.

Hoffenheim neudržel dvoubrankový náskok, Frankfurt naděloval

Hoffenheim vykročil za pátou ligovou výhrou v řadě gólem v první minutě střetnutí, když Szalaiovo přiťuknutí ve vápně využil k přesné střele Demirbay. V 10. minutě se dostal do brejku po dlouhém výkopu brankáře Baumanna Kramarič a skákající míč napálil pod břevno.

O chvíli později snížil Ibiševič, ale v 56. minutě vrátil hostům dvoubrankové vedení hlavou Bičakčič. O další snížení se postaral Leckie a vítěznou sérii Hoffenheimu utnul vyrovnávacím gólem v 87. minutě Lazaro.

Frankfurt naopak svou šňůru prodloužil - bez porážky je už devět soutěžních duelů, z nichž osm vyhrál. Pomohla mu k tomu i De Guzmánova trefa po 54 vteřinách hry, na kterou navázali ve druhém poločase brankami Haller a Rebič.

Za domácí zkorigoval skóre v 90. minutě Córdova. Francouzský útočník Eintrachtu Haller skóroval v sedmém soutěžním zápase v řadě, což se v dresu Frankfurtu naposledy podařilo v roce 1993 Anthonymu Yeboahovi.

Mönchengladbach doma opět exceloval

Monchengladbach deklasoval Hannover 4:1 a jako jediný tým v soutěži stále neztratil na domácí půdě ani bod. V šesti utkáních před vlastními příznivci nastříleli celkem 18 branek a pouze třikrát inkasovali.

Přitom vedení se ujali hosté už v 1. minutě po Woodově brance. O šest minut později však odpověděl Hazard a do poločasu otočil skóre Lang. Ve druhém dějství slavili favorité díky trefám Stindla a Zakarii ještě dvakrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Mönchengladbach je v Bundeslize doma stále stoprocentní

Brémy ukončily sérii tří ligových porážek vyrovnávacím zásahem v nastaveném čase ve Freiburgu, s nímž remizovaly 1:1.

V základní sestavě Werderu nastoupili i obránce Theodor Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka. Hosté prohrávali od 42. minuty, kdy se prosadil z pokutového kopu Waldschmidt. Pavlenka sice vystihl směr střely, ale německý útočník poslal míč do horního rohu, kam český strážce svatyně nedosáhl.

Vyrovnat se Brémám povedlo až v závěru po rohovém kopu, na který přiběhl i Pavlenka. Míč se odrazil od domácího hráče k volnému Augustinssonovi a ten měl snadnou pozici ke vstřelení gólu. 

Německá fotbalová liga - 12. kolo:

Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:3 (90. Córdova - 1. De Guzmán, 47. Haller, 68. Rebič), Bayern Mnichov - Düsseldorf 3:3 (20. a 58. Müller, 17. Süle - 44., 78. a 90.+3 Lukebakio), Hertha Berlín - Hoffenheim 3:3 (12. Ibiševič, 71. Leckie, 87. Lazaro - 1. Demirbay, 10. Kramarič, 55. Bičakčič), Mohuč - Dortmund 1:2 (70. Quaison - 66. Alcácer, 76. Piszczek), Wolfsburg - Lipsko 1:0 (50. Roussillon). Freiburg - Brémy 1:1 (42. Waldschmidt (pen.) - 90+2. Augustinsson, Monchengladbach - Hannover 4:1 (7. Hazard, 44. Lang, 58. Stindl, 77. Zakaria - 1. Wood)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články