Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Lukáš Mareček odchází z Brna do Anderlechtu

Brusel - Fotbalista Lukáš Mareček opustí českou ligu a odejde z Brna do Anderlechtu Brusel. Smlouvu podepíše na čtyři a půl roku, jak uvedl tým z belgické metropole na svém webu. Brněnský klub za Marečka podle belgických novin dostane 1,2 milionu eur (31,3 milionu korun) a jedno procento z dalšího prodeje. Už dnes by měl devatenáctiletý záložník podstoupit zdravotní testy, po nichž by měl následovat podpis kontraktu.

"Dostal svolení od svého klubu k odletu do Bruselu. Kluby ještě jednají, směřuje se k dohodě. Teprve po dohodě budeme projednávat Marečkovu smlouvu. Zatím se bavíme o délce 3,5 až 4,5 roku," uvedl hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. Jeho slova potvrdil i majitel brněnského klubu Roman Pros. "Lukáš odletěl do Bruselu. Délka kontraktu je v jednání, jsme ve finále naší dohody," poznamenal Pros.

Mareček rozšíří české řady v nejslavnějším belgickém klubu. V něm už osm roků působí brankář Daniel Zítka, který se před více než rokem vážně zranil a nyní se pokouší vrátit na místo jedničky. Ze zranění se zotavuje i reprezentační záložník Jan Polák, který by se měl na trávník na jaře vrátit. Vedle nich v klubu působí i Marečkův spoluhráč z reprezentační jednadvacítky Ondřej Mazuch.

List La Derniere Heure píše, že Anderlechtu se podařilo uzavřít dobrý obchod. Ještě minulou sezónu totiž prý Brno za Marečka požadovalo od Hoffenheimu či Brém, které o něj měly zájem, 3,5 milionu eur. Brno prý ale podle listu prochází krizí a potřebuje peníze.

Podle majitele brněnského klubu neodpovídá zveřejněná částka realitě. "Nejsme s Anderlechtem domluveni na tom, že zveřejníme sumu, za kterou Mareček přestupuje. Pokud by dal Anderlecht k tomu svolení, tak ji klidně uveřejníme," tvrdí Pros. "Spekulace o přestupové částce nebudeme nikterak komentovat. Lukáš patří k velkým talentům evropského fotbalu. Tomu odpovídá i jeho cena," dodal Zíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články