Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lukaku se po sedmi letech vrátí do Chelsea, Inter za něj inkasuje téměř tři miliardy

Romelu Lukaku se zřejmě po sedmi letech vrátí do Chelsea. Podle televizní stanice Sky Sports se londýnský klub dohodl s Interem Milán na přestupu osmadvacetiletého útočníka za 97,5 milionu liber (2,9 miliardy korun), což z belgického reprezentanta udělá nejdražší posilu v historii Chelsea. Lukaku by měl na Stamford Bridge podepsat pětiletou smlouvu.

zdroj: Xinhua autor: Lu Yangtonglian

Lukaku přišel do Chelsea už před deseti lety z Anderlechtu za 12 milionů liber, ale odehrál za tým jen 15 zápasů, když jednu sezonu strávil na hostování ve West Bromwichi.

V roce 2014 pak odešel do Evertonu, který za něj zaplatil 28 milionů liber. O tři roky později ho koupil Manchester United za 75 milionů liber.

Předloni posílil za 80 milionů eur Inter, pro který to byl rekordní přestup, a podepsal smlouvu na pět let. Ani tento kontrakt však nedodrží.

Během dvou sezon v milánském celku dal 23 respektive 24 ligových gólů a letos pomohl Interu k prvnímu mistrovskému titulu po 11 letech.

Lukaku se také stane druhým nejdražším hráčem anglické ligy po Jacku Grealishovi, za kterého Manchester City tento týden zaplatil Aston Ville 100 milionů liber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články