Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Losování fotbalového mistrovství Evropy bude bez Ruska. UEFA potvrdila suspendaci

Až se v říjnu bude losovat kvalifikace o postup na fotbalové mistrovství Evropy 2024 v Německu, Rusko mezi účastníky bude chybět. Evropská unie UEFA po únorovém vpádu na Ukrajinu vyřadila Rusko ze soutěží a její výkonný výbor potvrdil, že tato suspendace trvá.

Čelní představitelé UEFA
zdroj: ČTK/EFE/ autor: David Morales Urbaneja

"Všechny ruské týmy jsou aktuálně suspendovány z rozhodnutí výkonného výboru UEFA z 28. února, které následně 15. července potvrdil Sportovní arbitrážní soud. Rusko tedy nebude zahrnuto do losování mistrovství Evropy," uvedla UEFA.

Rusko je z rozhodnutí UEFA v izolaci na reprezentační i klubové úrovni. FIFA zároveň zemi vyřadila z rozehrané kvalifikace o postup na letošní mistrovství světa v Kataru, Rusko tak nesmělo nastoupit do baráže proti Polsku. Arbitrážní soud CAS tresty od obou federací následně potvrdil.

Kvalifikace ME 2024 se bude losovat 9. října ve Frankfurtu nad Mohanem. Domácí Německo má účast automaticky zajištěnou. V osudí bude 53 národních týmů, jež budou rozděleny do deseti skupin, sedmi po pěti a tří po šesti mužstvech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články