Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Los čtvrtfinále poháru platí. Sparta se utká se Slavií

Praha - Odvolací a revizní komise fotbalového svazu zamítla odvolání Slavie a Sparty proti losu Ondrášovka cupu. Pražské týmy tak nastoupí v jarním pohárovém čtvrtfinále proti sobě. Kluby chtěly změnu, protože podle funkcionářů měly být na základě směrnic nasazeny, ale svaz to před losováním odmítl a odvolací komise jeho rozhodnutí potvrdila. Informoval o tom Jaroslav Kolář z tiskového oddělení svazu.

Oba kluby vyjádřily nesouhlas počátkem prosince okamžitě po losovacím aktu, který podle jejich názoru byl v rozporu s rozpisem soutěží. V něm stojí, že od osmifinále se losují herní dvojice, přičemž osm klubů je nasazených podle úrovně a umístění v této soutěži. Formulace se zdála nejasná, protože neobsahuje zmínku o tom, zda jde jen o osmifinále, nebo i o další kola poháru.

Komise ale usoudila, že právní výklad se spíše přiklání k tomu, že kvůli jedné sporné předložce se nelze domnívat, že nasazovat se bude i v další fázi soutěže.

Na rozlosování se tedy nic nemění, Spartu a Slavii čekají během třinácti dnů tři vzájemné souboje. Pohárová utkání se hrají podle rozpisu 31. března na Slavii a 7. dubna na Letné, ligový zápas by se měl hrát v sobotu 10. dubna také na Spartě. Dá se však předpokládat, že utkání bude zařazeno jako v předchozích letech v přímém televizním přenosu až na pondělí 12. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články