Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpoolská legenda Carragher po sezoně skončí s fotbalem

Liverpool - Liverpool přijde o jednu ze stále aktivních legend anglického fotbalu. Po sezoně pověsí kopačky na hřebík Jamie Carragher a ke svým šestnácti sezonám v dresu "Reds" tak už další nepřidá. "Toto bude moje poslední sezona v Liverpoolu a moje poslední sezona jako profesionálního fotbalisty," prohlásil Carragher.

Jamie Carragher předává kapitánskou pásku Stevenu Gerrardovi
zdroj: Getty Images

"Říkám to nyní, protože nechci, aby manažer nebo klub museli zodpovídat dotazy ohledně mé budoucnosti, když já už jsem se dávno rozhodl," zdůvodnil obránce, proč konec kariéry vyhlásil už v průběhu sezony. Jamie Carragher už nyní patří mezi největší postavy historie klubu z Liverpoolu.

Poprvé oblékl dres "Reds" v devíti letech a od té doby nikdy nezměnil tým. V prvním mužstvu debutoval v roce 1997 a za Liverpool odehrál celkem 723 soutěžních a 496 ligových utkání. Více jich má svém kontě pouze Ian Callaghan. Během své dlouhé kariéry s klubem získal trofej za vítězství v Lize mistrů i Poháru UEFA, v posledních dvou sezonách ho však ze základní sestavy pro většinu utkání vytlačil Martin Škrtel.

"Trenér (Brendan Rogers) se snaží mne pořád zapojovat, ale v této sezoně už pro mě bylo složité dostat se do sestavy. Nahrál jsem toho celkem dost v Evropské lize, Anglickém a Ligovém poháru, jenomže Premier League je nejdůležitější pro klub i hráče. Všichni v ní chtějí nastupovat a já nejsem výjimka. Trenér se snažil mě zapojit, byl jsem na lavičce, při různých příležitostech mě posílal do hry, já ale chci nastupovat od začátku," přiznal Carragher nedávno pro Guardian.

"Hrát za Liverpool bylo privilegium"

Tvrdý obránce se tak rozhodl neprodloužit smlouvu, která mu končí po sezoně, i když z klubu znělo, že by o jeho služby měli i nadále zájem. Carragher na Liverpool ale rozhodně nezanevřel. "Možnost reprezentovat tak dlouho tento skvělý klub znamenala privilegium a poctu, jsem na to pyšný a děkuji za všechnu podporu, které se mi dostalo. Je spousta vzpomínek, o které bych se chtěl podělit, a řada lidí, kterým bych chtěl poděkovat, ale na to teď není čas," uvedl Carragher v prohlášení.

"Dále se k tomuto rozhodnutí až do konce sezony vyjadřovat nebudu, musíme se nyní maximálně soustředit na co nejlepší umístění v ligové tabulce a pokusit se vyhrát jednu trofej, o niž stále hrajeme," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články