Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liverpool ztratil v Leicesteru, City zvětšili náskok na United a West Ham tlačí na Chelsea

Fotbalisté Leicesteru se ideálně naladili na cestu do Prahy k úvodnímu souboji play-off Evropské ligy proti Slavii. "Lišky" ve 24. kole anglické ligy porazily Liverpool 3:1. Obhájci titulu znovu prohloubili svou ztrátu na vedoucí Manchester City, který přehrál Tottenham 3:0. Jeho městský rival a současný hlavní pronásledovatel United ztratil remízou 1:1 na půdě West Bromwiche. Arsenal díky hattricku Pierra-Emericka Aubameyanga vyhrál nad nováčkem z Leedsu 4:2. V pondělí porazil West Ham poslední Sheffield 3:0 a je jen o skóre pátý za Chelsea, jež porazila 2:0 Newcastle.

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu
zdroj: PA autor: Michael Regan

V šlágru 24. kola se skóre změnilo až po více než hodině hry, do té doby oba týmy nastřelily břevno. Až v 67. minutě se prosadil nejlepší střelec ligy Muhammad Salah a sedmnáctým gólem v sezoně poslal Liverpool do vedení.

Leicesteru ale netrvalo ani čtvrt hodiny, než vyrovnal a zahájil rychlý obrat. V 79. minutě nejprve z přímého kopu propadla Allisonovi za záda nepříliš prudká rána Jamese Maddisona.

Brankář "Reds" pak obrovsky chyboval i o dvě minuty později, kdy se ve snaze odkopnout dlouhý míč srazil s vlastním stoperem, debutujícím Ozanem Kabakem.

Míč se odrazil k Jamiemu Vardymu, který skóroval do prázdné brány. Triumf Leicesteru završil v 85. minutě Harvey Barnes. Leicester vyhrál doma nad Liverpoolem poprvé po třech zápasech.

Liverpool v lize prohrál potřetí za sebou poprvé od listopadu 2014, kdy mužstvo vedl současný trenér Leicesteru Brendan Rodgers.

Reds ztrácí na vedoucí Machester City třináct bodů, odehráli přitom o zápas více. Trenér Jürgen Klopp prohlásil, že už nevěří v obhajobu titulu. "Nemyslím, že tuhle ztrátu dokážeme smazat," řekl kouč Liverpoolu.

"Musíme začít vyhrávat. Dnes to v některých pasážích nebylo špatné, ale musíme se vyvarovat zbytečných chyb a nedorozumění. Alissona jsem neslyšel zakřičet, ale až do toho vyběhnutí hrál dobrý zápas," dodal Klopp.

"Porazit Liverpool je paráda. Prohrávali jsme, ale nezpanikařili jsme. Změnili jsme rozestavení a to nám pomohlo," řekl BBC záložník James Maddison.

"Chceme patřit mezi top týmy v lize a jsme na dobré cestě. Jsme ve čtvrtfinále poháru a příští týden nás čeká Evropská liga. Pomohlo nám, když jsme si vyjasnili, proč nám v minulé sezoně utekla Liga mistrů," dodal.

Tottenham z krize nevybředl, City bylo nad jeho síly 

"Citizens" doma hladce porazili Tottenham 3:0 i díky dvěma gólům nejlepšího střelce týmu Ilkaye Gündogana.

Jeho trefy navázaly na Rodriho penalty, kterou vybojoval také autor 11 ligových branek v sezoně Gündogan.

Celek z Manchesteru prodloužil sérii výher napříč soutěžemi na 16 zápasů, Tottenham prohrál popáté z posledních šesti duelů.

Bruno Fernandes se zase ukázal, ale jeho trefa stačila United jen na bod
West Bromwich se proti Manchesteru United se ujal překvapivého vedení už po 83 vteřinách hry, kdy se prosadil ze vzduchu Mbaye Diagne. Krátce před pauzou "nohejbalově" srovnal nejlepší střelec United Bruno Fernandes, svou čtvrtou asistenci v tomto měsíci si připsal krajní bek Luke Shaw. Fernandes se během 38 ligových zápasů za "Rudé ďábly" podílel na 38 brankách (22 gólů, 16 asistencí), lepší bilanci má v klubové historie pouze Andy Cole (33 gólů, 13 asistencí).

Ekvilibristika Bruna Fernandese
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Steele

Další gól už ale favorit nepřidal, a tak United ztratili body počtvrté z posledních pěti ligových zápasů. West Bromwich čeká na výhru šest ligových utkání a na nesestupové pásmo ztrácí 12 bodů.

Aubameyang se vrátil do základu hattrickem
Pierr-Emerick Aubameyang nastoupil od začátku zápasu po téměř měsíci a svůj návrat do základní sestavy oslavil ve velkém stylu. Gabonský útočník otevřel skóre ve 13. minutě střelou na přední tyč a druhou trefu přidal z pokutového kopu. Hattrick završil po změně stran hlavou, kdy zvýšil už na 4:0, navíc překonal metu 200 branek vstřelených v některých z pěti nejprestižnějších evropských lig.

Leeds dokázal pouze zkorigovat zásluhou Pascala Struijka a Héldera Costy a v tabulce přepustil "Kanonýrům" desátou pozici. Arsenal v lize naplno uspěl po třech zápasech.

Aubameyang proměňuje penaltu proti Leedsu
zdroj: ČTK/AP autor: Julian Finney

Southampton podlehl doma 1:2 Wolverhamptonu a poprvé v historii prohrál šest ligových utkání v řadě. Obrat dokonal v 66. minutě vítěznou trefou Pedro Neto. "Vlci" oplatili soupeři čtvrteční vyřazení z Anglického poháru.

Burnley se vzdálilo sestupovým pozicím, poté co i bez Matěje Vydry vyhrálo na hřišti Crystal Palace 3:0. Hladké vítězství se zrodilo během úvodních deseti minut, kdy dali hosté dvě branky.

Oslabený soupeř, kterému vedle největší hvězdy Wilfrieda Zahy chybělo dalších osm hráčů, kapituloval potřetí po změně stran. Český útočník Vydra se v nominaci neobjevil.

Coufal mohl dát první gól v Premier League

West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě zajistili výhru Declan Rice z penalty, Issa Diop a Ryan Fredericks. Další gól West Hamu mohl přidat Coufal, který šel v 73. minutě sám na brankáře, ale Aaron Ramsdale si s jeho pokusem poradil a český obránce tak na první zásah v Premier League stále čeká.

Chelsea o čtvrtém vítězství za sebou rozhodla už v prvním poločase, kdy se prosadili Olivier Giroud a Timo Werner, který si připsal první ligový gól od 7. listopadu. "Blues" se posunuli na čtvrté místo tabulky, které na konci soutěže znamená účast v lize mistrů, o skóre před West Ham a oba londýnské celky přeskočily obhájce titulu Liverpool, který na ně po sérii tří porážek na šestém místě ztrácí dva body.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:

Leicester - Liverpool 3:1 (79. Maddison, 81. Vardy, 85. Barnes - 67. Salah), Crystal Palace - Burnley 0:3 (5. Gudmundsson, 10. Rodriguez, 47. Lowton) Manchester City - Tottenham 3:0 (50. a 66. Gündogan, 23. Rodri z pen.), Southampton - Wolverhampton 1:2 (25. Ings - 53. Neves z pen., 66. Neto), West Bromwich - Manchester United 1:1 (2. Diagne - 44. Fernandes), Arsenal - Leeds 4:2 (13., 41. z pen. a 47. Aubameyang, 45. Bellerín - 58. Struijk, 69. Costa), Everton - Fulham 0:2 (48. a 65. Maja), West Ham United - Sheffield United 3:0 (41. Rice z pen., 58. Diop, 90.+6 Fredericks), Chelsea - Newcastle 2:0 (31. Giroud, 39. Werner).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články