Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liverpool zostudil Arsenal, Manchester City nezaváhal v Southamptonu

Fenomenální jízda Liverpoolu v Premier League nebere konce. Ve 20. kole si fotbalisté z města Beatles pochutnali na Arsenalu, který deklasovali 5:1, a vedou tabulku s náskokem 7 bodů před Manchesterem City. "Citizens" vyhráli v Southamptonu 3:1 a ve čtvrtek přivítají hlavního konkurenta doma. Selhal naopak třetí Tottenhamem, jenž doma nečekaně padl s nováčkem z Wolverhamptonu 1:3. Čtvrtá Chelsea uspěla na stadionu Crystalu Palace 1:0. Šestý Manchester United zvítězil i ve třetím zápase pod koučem Olem Gunnarem Solskjaerem, tentokrát 4:1 nad Bournemouthem.

Roberto Firmino a Andrew Robertson slaví gól Liverpoolu proti Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Byli jsme výborní a udělali přesně to, co jsme chtěli. Nestává se příliš často, že porazíte Arsenal 5:1, takže jsem opravdu šťastný," řekl kouč Liverpoolu Klopp.

Arsenal poslal do vedení už v 11. minutě Ainsley Maitland-Niles, jehož před brankou ideálně našel Alex Iwobi. Liverpool se však bleskově vzpamatoval a mezi 14. a 16. minutou otočil skóre Roberto Firmino. Brazilský útočník se nejprve prosadil po šťastném odrazu míče a poté chladnokrevně zakončil krásnou individuální akci přes dva obránce. "Nedostáváme moc branek, takže nevíte, jaká bude reakce, ale byla prostě vynikající," prohlásil Klopp.

Domácí i dál dominovali. Po půlhodině hry navíc Sadio Mané zblízka zužitkoval přihrávku Mohameda Salaha a egyptský kanonýr ještě v nastavení první půle proměnil penaltu, před kterou ho fauloval Sokratis Papastathopulos.

Je nám líto, video expirovalo.
Firmino skolil Arsenal prvním hattrickem v Premier League

Po změně "Reds" nezpomalili a ještě zvýraznili debakl. Sead Kolašinac v šestnáctce stáhl Dejana Lovrena, k pokutovému kopu se tentokrát postavil Firmino a zkompletoval hattrick. "Když Mo Salah přenechal penaltu Bobbymu (Firminovi), skoro jsem plakal, protože všichni víme, jak moc chce Mo dávat góly. Bylo to opravdu pěkné," ocenil Klopp.

Arsenal nedokázal porazit neoblíbeného soupeře poosmé za sebou, v tabulce zůstal pátý. Liverpool naopak udělal další krok k prvnímu mistrovskému titulu od roku 1990. "Všechno je možné. Stále však musíme zlepšit hodně věcí. Jsme ze současné situace šťastní, ale je potřeba tvrdě pracovat a pokračovat v této cestě," upozornil obránce Liverpoolu Virgil van Dijk.

"Citizens" slavili po dvou porážkách

Obhájci titulu v předchozích čtyřech kolech třikrát prohráli, ale v Southamptonu už další blamáž nedopustili. Skóre otevřeli v 10. minutě, kdy se po rychlé akci trefil David Silva.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City zastavil sérii nezdarů v Southamptonu

Ve 37. minutě sice domácí Höjbjerg nekompromisní ranou pod břevno potrestal chybu favorita v obraně, ale ještě před přestávkou získal Manchester City rozhodující dvougólové vedení. Ve 45. minutě si nešťastně srazil Sterlingův centr do vlastní sítě Ward-Prowse a konečný výsledek určil kanonýr Agüero.

Pogba opět úřadoval na Old Trafford

United jsou po odvolání kouče Josého Mourinha jako vyměnění. Doma s přehledem porazili Bournemouth 4:1 a ve třech zápasech pod Solskjaerem nastříleli 12 gólů. Na pátý Arsenal už ztrácí pouze tři body.

V prvním poločase poslal "Red Devils" do vedení dvěma přesnými zásahy Pogba a po trenérské změně má na kontě už čtyři góly. V předchozím průběhu ligové sezony se přitom trefil jen třikrát. Další branky Manchesteru přidali Rashford a Lukaku, za hostující celek snížil Aké. 

Je nám líto, video expirovalo.
Tottenham doma senzačně padl s nováčkem z Wolverhamptonu

Tottenham přitom začal "doma" výborně a ve 22. minutě ho poslal do vedení kapitán Harry Kane povedenou ranou k tyči. Londýnský tým nicméně další šance neproměnil a v závěrečných osmnácti minutách druhého poločasu dobře rozjetý zápas ztratil.

Nejprve vyrovnal stoper Willy Boly hlavičkou z rohu, chvíli po něm otočil skóre Raúl Jiménez umístěnou střelou a tři minuty před koncem stanovil konečný výsledek Hélder Costa po rychlém brejku. "V posledních týdnech jsme měli velmi dobrou šňůru, ale udržet tento level je těžké. Nejsme stroje," konstatoval trenér Pochettino.

Kanté rozhodl o vítězství Chelsea

"Blues" měli skoro celý zápas pod kontrolou. Z několika šancí se ale prosadili jen šest minut po přestávce, kdy po Luízově nadýchaném pasu za obranu prostřelil domácího gólmana Kanté. Crystal Palace se dostal k ohrožení svatyně soupeře až v závěru, ale Wickham mířil nad břevno.

Chelsea potvrdila, že se jí v aktuální ligové sezoně venku daří. Na hřištích soupeřů dokonce získala o bod více než doma na Stamford Bridge. 

Mitrovič zachránil Fulham v nastavení

Fulham v záchranářském souboji zdolal poslední Huddersfield 1:0 brankou Aleksandara Mitroviče z nastaveného času a poskočil na 18. místo. Další nováček Cardiff si připsal premiérové venkovní vítězství, když trefou Victora Camarasy porazil Leicester 1:0. 

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:

Brighton - Everton 1:0 (59. Locadia), Fulham - Huddersfield 1:0 (90.+1 Mitrovič), Leicester - Cardiff 0:1 (90.+2 Camarasa), Tottenham - Wolverhampton 1:3 (22. Kane - 72. Boly, 83. Jiménez, 87. Hélder Costa), Watford - Newcastle 1:1 (82 Doucouré - 29. Rondón), Liverpool - Arsenal 5:1 (14., 16. a 65. z pen. Firmino, 32. Mané, 45.+2 Salah - 11. Maitland-Niles), Crystal Palace - Chelsea 0:1 (51. Kanté), Burnley - West Ham United 2:0 (15. Wood, 34. McNeil), Southampton - Manchester City 1:3 (37. Höjbjerg - 10. D. Silva, 45. Ward-Prowse, 45.+3 Agüero), Manchester United - Bournemouth 4:1 (5. a 33. Pogba, 45. Rashford, 72. Lukaku - 45.+2 Aké). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články