Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liverpool zbrojí na novou sezonu, z Monaka vykoupil za miliardu Fabinha

Po Nabym Keïtovi z Lipska ulovil poražený finalista Ligy mistrů Liverpool dalšího defenzivního středopolaře, Fabinha z Monaka. Anglický klub podle BBC zaplatí za čtyřiadvacetiletého Brazilce 45 milionů eur (1,1 miliardy korun) a případně dalších pět milionů na základě jeho výkonů. Fabinho podepíše po absolvování lékařské prohlídky dlouholetou smlouvu.

Fabinho pózuje s dresem Liverpoolu
zdroj: twitter.com/Liverpool FC

"Toto jsem si vždycky přál, Liverpool je gigantickým týmem. Pokusím se zapsat do historie klubu a snad se mi povede i vyhrát s ním nějaké tituly," prohlásil Fabinho, jenž působil v Monaku od roku 2013.

Předtím hostoval rok v Realu Madrid, za který však nastoupil pouze v jednom zápase. V barvách knížecího celku loni získal mistrovský titul ve francouzské lize a letos mu pomohl k druhému místu.

Pro Liverpool je Fabinho druhou posilou před novou sezonou. Do týmu německého kouče Jürgena Kloppa přijde rovněž zmíněný Keita za 60 milionů eur. Tento přestup kluby dojednaly už loni v srpnu, ale uplynulou sezonu strávil guinejský záložník ještě v bundeslize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články