Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool zachraňoval s Lutonem v nastavení aspoň bod, Nottingham konečně vyhrál

Po šesti kolech v anglické lize opět zvítězili fotbalisté Nottinghamu. Ti v jedenáctém kole porazili Aston Villu 2:0. Naopak hosté po šesti kolech, v nichž bodovali, prohráli. Tři body domácím zajistili brankami v úvodu obou poločasů Nigerijec Aina a Belgičan Mangala. Liverpool v nastaveném čase vyrovnával na stadionu Lutonu, který bodoval v sezoně teprve počtvrté, na 1:1. V tabulce je liverpoolský celek třetí, dva body za Tottenhamen a tři za Manchesterem City.

Nottingham – Aston Villa
zdroj: Reuters autor: Molly Darlington

Kolumbijský reprezentant Díaz v dresu Liverpoolu věnoval svou branku otci, který byl minulý týden v jihoamerické zemi unesen a je stále v zajetí levicové guerilly.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa prohráli ve všech soutěžích od začátku sezony jen s Tottenhamem, tentokrát však byli blízko pohromy. Luton od návratu do nejvyšší soutěže vyhrál jen jednou, ale dnes úspěšně odolával drtivému tlaku hostů. Liverpool zahazoval jednu šanci za druhou, a když už trefil branku, čaroval v ní belgický gólman Kaminski, nebo jako při Núňezově pokusu zachránilo nováčka břevno.

Deset minut před koncem střídající Nizozemec Chong poslal dokonce outsidera do vedení, ale v prodloužení Díaz zachránil bod. Kolumbijský fotbalista minulý zápas kvůli rodinné situaci vynechal, ale od středy se znovu zapojil do přípravy týmu a v Lutonu nastoupil od 83. minuty.

Hosté z Birminghamu vyhráli pět ze šesti posledních ligových zápasů a nastříleli v nich 18 branek. Náročný program, v němž bojují i v Evropské konferenční lize, se ale na nich přece jen podepsal. Argentinský brankář Emiliano Martínez, který v týdnu převzal Jašinovu cenu pro nejlepšího gólmana, byl už v páté minutě krátký na Ainovu střelu zpoza hranice šestnáctky. Nigerijský obránce dal první gól od letního přestupu z FC Turín. Hned po změně stran překvapivou výhru zpečetil Mangala a ani tentokrát Martínez nevypadal jako nejlepší brankář na světě.

Anglická fotbalová liga – 11. kolo:

Nottingham – Aston Villa 2:0 (5. Aina, 47. Mangala), Luton – Liverpool 1:1 (80. Chong – 90+5. Diaz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články