Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liverpool vyhrál v Manchesteru 4:1 a je zpět ve hře o titul

Manchester - Fotbalisté FC Liverpool deklasovali ve šlágru 29. kola anglické ligy vedoucí Manchester United na jeho hřišti 4:1 a jsou zpět v boji o titul. Manchester, který doma prohrál poprvé od loňského února, ovšem stále vede tabulku o čtyři body před dnešním soupeřem a navíc má zápas k dobru. Třetí Chelsea musí v neděli porazit Manchester City, aby se bodově dotáhla na Liverpool.

Zápas na vyprodaném manchesterském svatostánku Old Trafford přitom začal dobře pro domácí. Ve 22. minutě fauloval liverpoolský brankář Pepe Reina unikajícího Pak Či-Songa, a přestože poté vystihl směr pokutového kopu Cristiana Ronalda, Manchester šel do vedení.

Liverpool ale vyrovnal už o pět minut později. Pilíř manchesterské obrany, která nedávno udržela ve 14 zápasech čisté konto, podcenil naslepo nakopnutý míč přes půl hřiště a kanonýr Torres jeho nedůslednosti využil přesnou střelou k tyči. Ze druhé penalty v utkání, která byla tentokrát nařízena po faulu na liverpoolského kapitána Stevena Gerrarda, sám postižený skóre otočil.

Domácí tlak zastavilo vyloučení Vidiče

Domácí "Red Devils" začali druhý poločas velkým náporem, ale udeřili opět hosté. Smutný hrdina zápasu Nemanja Vidič čtvrt hodiny před koncem zezadu stáhl pronikajícího Gerrarda a rozhodčí mu nekompromisně ukázal červenou kartu.

Následný přímý kop překvapivě místo obvyklého exekutora rozehrál obránce Aurélio a technickou střelou z dvaceti metrů k tyči zaskočil zkoprnělého domácího brankáře. Na definitivních 4:1 zpečetil v první minutě nastavení střídající liverpoolský obránce Dossena, který v podobném čase vstřelil čtvrtou branku svého celku i v úterním osmifinálovém zápase Ligy mistrů s Realem Madrid.

Hosté, kteří uspěli na hřišti Manchesteru United po téměř pěti letech, vyhráli pod trenérem Benítezem jubilejní stý ligový zápas.

Anglická fotbalová liga - výsledky 29. kola:
Manchester United - Liverpool 1:4 (23. Ronaldo z pen. - 28. Torres, 44. Gerrard z pen., 77. Aurélio, 90.+1 Dossena)
Arsenal - Blackburn 4:0 (2. a 66. Aršavin, 27. a 90.+1 z pen. Eboué)
Bolton - Fulham 1:3 (45. K. Davies - 42. Johnson, 56. S. Davies, 88. Kamara)
Everton - Stoke 3:1 (18. Jo, 25. Lescott, 90.+2 Fellaini - 52. Shawcross)
Hull - Newcastle 1:1 (9. Geovanni - 36. S. Taylor)
Middlesbrough - Portsmouth 1:1 (90. King - 30. Crouch)
Sunderland - Wigan 1:2 (41. Leadbitter - 12. Watson, 45. N'Zogbia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články