Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Liverpool vyhrál derby s Evertonem díky gólům Carrolla a Suáreze

Liverpool - Fotbalisté Liverpoolu zvládli v 7. kole anglické ligy 216. městské derby a porazili Everton 2:0 na jeho hřišti. Díky brankám Andyho Carrolla a Luise Suáreze z druhého poločasu porazili svého úhlavního rivala poprvé od předminulé sezony. Tři body zajistily týmu Kennyho Dalglishe posun na čtvrté místo v tabulce.

Andy Carroll
zdroj: AP autor: Tim Hales

Rozhodující branku utkání zařídilo v 71. minutě zápasu duo bývalých hráčů Newcastlu, za které Liverpool v posledních dvou přestupních obdobích poslal na sever Anglie celkově 41 milionů liber (1,17 miliardy korun). Po centru Josého Enriqueho se prosadil útočník Carroll. Vedení pojistil o jedenáct minut později Suárez. Everton hrál většinu zápasu v oslabení, už ve 23. minutě musel po zákroku na Suáreze ze hřiště Jack Rodwell. Svěřenci Davida Moyese pak ještě před přestávkou přečkali penaltu soupeře, Dirka Kuijta vychytal brankář Tim Howard. Byl to už jedenáctý neúspěšný pokus ze dvaceti nařízených pokutových kopů v nové sezoně anglické ligy.

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson změnil po nevydařeném úterním zápase Ligy mistrů s Basilejí (3:3) sestavu hned na sedmi místech. Jenom na lavičce zůstal brankář David de Gea, dobrou zprávou byl pro domácí fanoušky návrat zraněných útočníků Wayna Rooneyho a Javiera Hernándeze. Proti snaživě hrajícímu Norwichi se Fergusonův tým prosadil až v druhém poločase, po několika šancích soupeře otevřel skóre po rohovém kopu Anderson a výhru pojistil tři minuty před koncem Danny Welbeck. United devatenáctým ligovým vítězstvím na domácím hřišti v řadě stanovili nový klubový rekord.

Podobný příběh nabídl i zápas druhého manchesterského týmu. Trenér Roberto Mancini nahradil oproti zápasu evropské soutěže v Mnichově (0:2) v sestavě šest jmen. Vedle distancovaného útočníka Carlose Téveze chyběl v základní jedenáctce i Edin Džeko, který kouče rozzlobil gesty po střídání. Kvůli problémům s třísly nenastoupil ani kanonýr Sergio Agüero. Hráči City na branku čekali také až do druhé půle, pak ale na hřišti Blackburnu zářili. Čtyři branky si rozdělili Adam Johnson, Mario Balotelli, Samir Nasri a Stefan Savič. Za městskými rivaly United tak zaostávají Citizens jen díky o jedinou branku horšímu skóre.

Newcastle pokračuje ve výborném vstupu do sezony a šlape na paty oběma lídrům. Na hřišti Wolverhamptonu si zajistil vítězství dvěma brankami už v prvním poločase, na konečných 1:2 upravili domácí až dvě minuty před koncem. Vedle Newcastlu a manchesterských týmů zůstává bez porážky ještě Aston Villa, vinou hned pěti remíz jí ale na vedoucí příčku schází osm bodů. O výhře nad Wiganem rozhodl birminghamský tým brankami Gabriela Agbonlahora a Darrena Benta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články