Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liverpool ve šlágru s United poprvé ztratil body, Arsenal padl v Sheffieldu

Vítězná série Liverpoolu v sezoně anglické ligy skončila. Lídr soutěže po osmi výhrách v řadě ve šlágru 9. kola remizoval na půdě rivala z Manchesteru United 1:1, když dělbu bodů zajistil až v závěru Adam Lallana. Ztráty "reds" využil druhý Manchester City, který po výhře 2:0 v Crystal Palace ztrácí 6 bodů. O další dva body dále zůstávají Leicester a Chelsea. Naopak krize Tottenhamu pokračuje, když doma pouze remizoval 1:1 s Watfordem. Arsenal v pondělní dohrávce překvapivě prohrál s Sheffieldem United 0:1.

Hráči Manchester United a Liverpoolu po vzájemném utkání
zdroj: REUTERS autor: Russell Cheyne

Manchester United šel do vedení v 36. minutě, kdy Daniel James po individuálním úniku po pravé straně odcentroval na malé vápno a nabíhající Marcus Rashford propálil Alissona Beckera. Favorit mohl vyrovnat těsně před poločasem, branku Sadia Maného však videorozhodčí neuznal kvůli tomu, že si senegalský hráč před střelou zpracoval míč rukou.

Aktivnějšímu Liverpoolu se podařilo vyrovnat až v 85. minutě, centr Andrewa Robertsona propadl malým vápnem na zadní tyč, kde ho za záda Davida De Gey uklidil Lallana. Úřadující šampion Ligy mistrů mohl v nastaveném čase zápas otočit, rána Alexe Oxladea-Chamberlaina od hranice šestnáctky ale skončila těsně vedle tyče.

Manchester City udeřil proti Crystal Palace dvakrát v závěru prvního poločasu. Nejprve Gabriel Jesus dal hlavou padesátý gól ve svém současném působišti a o chvíli později zvýšil po chytrém dloubáčku za obranu Raheema Sterlinga z voleje David Silva.

Arsenal nedokázal překonat obranu Sheffieldu

Když se oba celky naposledy potkaly v první lize, zvítězil v prosinci 2006 Sheffield. I tentokrát si hráči United počínali lépe a po půlhodině rozhodl zápas Lys Mousset, který po rohu usměrnil v malém vápně do sítě hlavičku Jacka O'Connella.

Na druhé straně selhal v zakončení Nicolas Pépé, dvoumiliardová letní posila z Pobřeží slonoviny, domácího brankáře Deana Hendersona nepřekonal ani Granit Xhaka dalekonosnou ranou pod břevno. K vyrovnání hostům nepomohla ani značná převaha po změně stran.

"Kanonýři" předtím prohráli jen na konci srpna s vedoucím Liverpoolem. Sheffield nyní ukončil jejich sérii bez porážky, která se spolu s dalšími soutěžemi protáhla na osm zápasů. Sheffieldu se v lize dosud doma nedařilo, venku ale dokázal remizovat s Chelsea nebo zdolat Everton.

Vydra prohře Burnley nezabránil, Tottenham se dál trápí

Český fotbalista Matěj Vydra odehrál v devátém kole anglické ligy závěrečných sedm minut při porážce Burnley v Leicesteru 1:2.

Burnley vedlo po gólu Chrise Wooda, který dal čtvrtou branku v posledních čtyřech zápasech. "Lišky" ale vyrovnaly v závěru úvodního dějství zásluhou kanonýra Jamieho Vardyho.

Vydra se do hry dostal v 83. minutě, kdy vystřídal na hrotu útoku Jaye Rodrigueze, to už ale jeho tým prohrával po nechytatelné ráně Youriho Tielemanse. Leicester si tak pojistil místo v první čtyřce, Burnley je osmé.

Gylfi Sigurdsson z Evertonu právě překonal brankáře West Hamu
zdroj: REUTERS autor: Russell Cheyne

Tottenham prohrával už od šesté minuty, kdy zakončil rychlý brejk Abdoulaye Doucouré. Alespoň remízu zařídil účastníkovi Ligy mistrů v 86. minutě Delle Alli, obrat už se ale nekonal. Tottenham vyhrál jediný z posledních sedmi soutěžních zápasů.

Španělský obránce Alonso překonal v 73. minutě utkání Chelsea - Newcastle bývalého brankáře pražské Sparty Martina Dúbravku střelou na zadní tyč. "Blues" mají po osmi kolech stejně jako Leicester 17 bodů a drží se na pohárových příčkách. Newcastle je osmnáctý.

Everton zdolal West Ham 2:0 a přerušil čtyřzápasovou sérii porážek. Vítězný gól vstřelil v 17. minutě po individuální akci Bernard, který si pohrál s obránci United a zblízka překonal brankáře Roberta Jiméneze.

Domácí nastřelili v utkání dvakrát brankovou konstrukci a výhru pojistili až v závěru. Ve druhé minutě nastaveného času dal svůj premiérový ligový zásah v sezoně střídající Gylfi Sigurdsson. Islandský záložník se zasekávačkou zbavil bránícího hráče a zpoza vápna trefil přesně horní roh branky.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

Everton - West Ham United 2:0 (17. Bernard, 90.+2 Sigurdsson), Aston Villa - Brighton 2:1 (45.+2 Grealish, 90.+5 Targett - 21. Webster), Bournemouth - Norwich 0:0, Chelsea - Newcastle 1:0 (73. Alonso), Leicester - Burnley 2:1 (45. Vardy, 74. Tielemans - 26. Wood), Tottenham - Watford 1:1 (86. Alli - 6. Doucouré), Wolverhampton - Southampton 1:1 (61. Jiménez z pen. - 53. Ings), Crystal Palace - Manchester City 0:2 (39. Gabriel Jesus, 41. D. Silva), Manchester United - Liverpool 1:1 (36. Rashford - 85. Lallana), Sheffield United – Arsenal 1:0 (30. Mousset).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články