Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool ve šlágru porazil Chelsea 2:0, Arsenal vyhrál a je čtvrtý

Manchester City vyhrál ve 34. kole anglické ligy na hřišti Crystalu Palace 3:1 a dál ztrácí dva body na vedoucí Liverpool. Reds ve šlágru kola porazili na Anfield Road Chelsea 2:0, mají ale odehráno o zápas víc. Tottenham zejména zásluhou hattricku Lucase přejel sestupující Huddersfield 4:0 a posunul se na třetí příčku před Chelsea. Tu po výhře ve Watfordu 1:0 předstihl o skóre také Arsenal.

Radost fotbalistů Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Fanoušci se na Anfield Road dočkali gólů až ve druhém poločase a oba padly v rozmezí dvou minut.

Nejprve se po rychlé kombinaci Salaha s Hendersonem ve vápně trefil po následném centru hlavou Mané. Senegalský útočník skóroval v lize už poosmnácté.

O druhý gól se postaral výstavní trefou Salah, který vypálil nechytatelně zpoza vápna k levé tyči. Egyptský záložník se dělí s 19 góly s Agüerem o první místo v tabulce střelců.

Liverpool si už v lize zajistil účast ve skupinové fázi Ligy mistrů v příštím roce. Svěřence Jürgena Kloppa čeká ve středu odveta čtvrtfinále aktuálního ročníku v Portu. První duel vyhráli 2:0.

V Selhurst Parku se dvěma góly blýskl Raheem Sterling, který má v ligové sezoně na kontě už 17 branek.

Čtyřiadvacetiletý útočník nejprve v 15. minutě zužitkoval krásnou kolmici De Bruyneho. Ve druhé půli z první usměrnil do sítě nepovedenou střelu Saného.

Pro domácí Crystal Palace vykřesal v 81. minutě naději Milivojevič, jenž překonal brankáře Edersona z přímého kopu, senzaci ale hosté nepřipustili a vítězství pojistil Brazilec Gabriel Jesus.

Tottenhamu chyběli dva elitní střelci. Kapitán Harry Kane bude kvůli zraněnému kotníku mimo hru zřejmě do konce sezony a korejský útočník Son Hung-min odehrál před středeční čtvrtfinálovou odvetou LM jen závěrečné čtyři minuty.

Tradiční střelce zastoupil hattrickem Lucas, který se dvakrát trefil až v závěru zápasu. Čtvrtý zásah přidal Wanyama.

Tottenham zvítězil nad Huddersfieldem i ve čtvrtém vzájemném utkání v nejvyšší soutěži s celkovým skóre 12:0. Na svém novém stadionu zůstávají svěřenci Mauricia Pochettina po třech zápasech stoprocentní.

Je nám líto, video expirovalo.
Tottenham čile střílel proti Huddersfieldu

Fotbalisté Arsenalu zvítězili nad Watfordem 1:0 a vrátili se na čtvrté místo, které znamená postup do Ligy mistrů. Petr Čech do hry nezasáhl, čisté konto vychytal německý gólman Bernd Leno.

Arsenal se dostal do vedení po deseti minutách hry po hrubé chybě domácího brankáře Bena Fostera. Po malé domů se chystal rozehrát, v malém vápně ho ale o míč obral Pierre-Emerick Aubameyang a 18. gólem v sezoně se těsně přiblížil k čelu tabulky kanonýrů Premier League.

Watford navíc vzápětí přišel o kapitána Troye Deeneyho, který dostal za faul loktem na Lucase Torreiru červenou kartu. I v dlouhém oslabení měli domácí hráči několikrát příležitost vyrovnat, v největší šanci trefil Adam Masina v 62. minutě tyč. Arsenal vyhrál od prosince jen dva z předchozích 12 zápasů na hřištích soupeřů, před týdnem nebodoval na stadionu Evertonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal porazil Watford díky šťastné brance Aubameyanga

Manchester United uspěl proti West Hamu zásluhou dvou proměněných penalt Paula Pogby. Francouzský záložník proměnil první pokutový kop v 19. minutě prudkou ranou k opačné tyči, než skákal brankář Fabiaňski.

Krátce po změně stran ale vyrovnal Anderson a stal se prvním hráčem "kladivářů" od ročníku 2001/02, který se prosadil proti United v obou zápasech v sezoně.

V 80. minutě fauloval Fredericks unikajícího Martiala a Pogba druhou penaltou rozhodl o vítězství domácích. Celkově "rudí ďáblové" kopali v této sezoně Premier League už dvanáct penalt, což je klubový rekord.

Bournemouth dotáhli k vysoké výhře v Brightonu útočník Wilson s krajním záložníkem Fraserem. Oba si připsali gól a dvě asistence.

Dohromady v této sezoně spolupracovali u jedenácti branek, což se naposledy v Premier League podařilo Alanu Shearerovi a Mikeu Newellovi v sezoně 1995/96.

Bournemouth má pět kol před koncem na sestupové pozice náskok 13 bodů a je téměř jistě zachráněný. Brighton je pět bodů nad sestupem, na osmnáctý Cardiff má ale zápas k dobru.

Burnley získalo důležité tři body proti Cardiffu díky dvěma brankám útočníka Wooda. Novozélandský reprezentant se trefil od začátku minulé sezony v lize už dvacetkrát a je nejlepším střelcem týmu. Svěřenci trenéra Dychea mají na svého soupeře náskok jedenáct bodů.

Nathan Redmond dvakrát skóroval při vítězství Southamptonu 3:1 nad Wolverhamptonem a přiblížil svůj tým k záchraně v soutěži.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Leicester - Newcastle 0:1 (32. Pérez), Tottenham - Huddersfield 4:0 (27., 87. a 90.+3 Lucas, 24. Wanyama), Brighton - Bournemouth 0:5 (33. Gosling, 55. Fraser, 74. Brooks, 81. Wilson, 90.+2 Stanislas), Burnley - Cardiff 2:0 (31. a 90.+2 Wood), Fulham - Everton 2:0 (46. Cairney, 69. Babel), Southampton - Wolverhampton 3:1 (2. a 30. Redmond, 71. Long - 28. Boly), Manchester United - West Ham 2:1 (19. z pen. a 80. z pen. Pogba - 49. Anderson), Crystal Palace - Manchester City 1:3 (81. Milivojevič - 15. a 63. Sterling, 90. Gabriel Jesus), Liverpool - Chelsea 2:0 (51. Mané, 53. Salah), Watford - Arsenal 0:1 (10. Aubameyang).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články