Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liverpool v nejistotě. K titulu bez diváků, nebo i bez titulu?

Třicet let čekají fanoušci Liverpoolu na titul v Premier League a nyní, když už ho mají na dosah, by je o něj mohla místo soupeřů připravit celosvětová pandemie koronaviru. I v Anglii je liga přerušená, zatím do 3. dubna, a nejistota v klubu, který devět kol před koncem vede tabulku o pětadvacet bodů před druhým Manchesterem City, jenž má ale o zápas méně, je zřejmá.

Hráči Liverpoolu Wijnaldum a Van Dijk slaví gól
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Darren Staples

Matematickou jistotu tým z města Beatles totiž ještě nemá a názory na to, jestli by mu měl být udělen titul, i když by se soutěž nedohrála, nejsou úplně jednotné.

Nizozemský obránce liverpoolského klubu Virgil van Dijk si možnost, že by titul nezískali, nepřipouští. Ale zato se obává, že by se to mohlo stát před prázdnými tribunami.

"Hlavně kvůli fanouškům, kteří na to čekají tak dlouho, bych byl hrozně smutný," řekl nizozemský fotbalista pro BBC.com. "Byla by to velká rána pro všechny," dodala osmadvacetiletá opora s tím, že ale dokud se nerozhodne, co bude dál, je třeba počítat se všemi variantami. "Bylo by to smutné, ale pořád bychom ten titul pro ně získali," sdělil.

Ale ještě smutnější by pro slavný klub bylo, kdyby byla soutěž ukončena předčasně a titul by nebyl udělen nikomu. Což je také jedna ze zvažovaných variant. Všeobecně se totiž očekává, že britský premiér Boris Johnson opatření ještě zpřísní a soutěž v důsledku toho může zůstat nedohraná.

Paul Barber, generální manažer Brightonu, řekl, že vzhledem k současné situaci je těžké si představit, že liga bude začátkem dubna pokračovat. A hned dodal, že by každopádně bylo "nesmírně nespravedlivé", kdyby titul nezískal Liverpool.

Virgil van Dijk z Liverpoolu
zdroj: PA autor: Tim Goode

Viceprezidentka West Hamu Karren Bradyová v médiích uvedla, že "prohlášení sezony za zrušenou, by bylo jedinou spravedlivou a rozumnou věcí". Jak to myslela konkrétně, jestli by měl být vyhlášen mistr i sestupující, však není jisté. Ovšem, vzhledem k tomu, že West Ham je namočen v boji o udržení, se spíš nabízí varianta konce bez vítězů a poražených.

Německý kouč Liverpoolu Jürgen Klopp zůstal nad věcí. Pro klubový web řekl: "Fotbalové zápasy opravdu nejsou vůbec důležité." A s ohledem na situaci vyzýval fanoušky, aby drželi spolu.

Vedení Premier League se má sejít ve čtvrtek. V běhu je i osud letošního Eura, které má začít 12. června a k jehož osudu se má vedení EUFA vyjádřit už v úterý.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články