Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Liverpool v EL znovu straší francouzský komplex

Praha - Hrozba z vyřazení z Evropské ligy obchází stadion Anfield Road, slavný domovský stánek liverpoolských fotbalistů, které už podruhé v této pohárové sezoně straší francouzský soupeř. V základní skupině Ligy mistrů je předčil Lyon a nyní musejí v odvetě osmifinále Evropské ligy doma dohánět jednobrankovou ztrátu z Lille. Dnes do soubojů o čtvrtfinále zasáhne i pět klubů s českými krajánky.

Liverpool je před druhým utkáním s Lille pod velkým tlakem. Evropská liga je pro něj totiž poslední šancí, jak zachránit pokaženou sezonu. V lize jsou Reds až pátí, vypadli z obou anglických pohárových soutěží i z Ligy mistrů. A kdyby jim nyní stopku vystavilo i Lille, ročník by pro ně skončil naprostou blamáží.

Pro Lille je prý inspirací jeho velký francouzský rival z Lyonu. Mužstvo Olympique totiž nejprve na podzim dokázalo v Liverpoolu vyhrát 2:1, v osmifinále Ligy mistrů pak vyřadilo hvězdný Real Madrid, když po prvním utkání na domácí půdě také mělo mírnou výhodu po vítězství 1:0.


Přímý souboj českých krajánků znovu nabídne duel Anderlechtu s Hamburkem, v němž má německý tým s Davidem Rozehnalem a Davidem Jarolímem navrch díky úvodní výhře 3:1. Pevnou součástí obrany "Fialek" je Ondřej Mazuch, který se stále nevzdává nadějí na obrat. Bruselský tým bude nejvíc sázet na svůj zázračný útočný klenot: teprve šestnáctiletého útočníka Romela Lukaka, lídra tabulky střelců belgické ligy, za nějž prý Chelsea nabízí 20 milionů eur.

V akci se můžou ukázat vedle Mazucha i další tři čeští zadáci. Tomáš Ujfaluši vyrazí s Atlétikem Madrid na stadion Sportingu Lisabon po domácí bezbrankové remíze, Juventus Turín bude na hřišti Fulhamu hájit náskok 3:1, ale není jisté, zda se v jeho sestavě objeví Zdeněk Grygera, kterému nevyšel víkendový zápas se Sienou. Po jeho chybách Stará dáma ztratila tříbrankové vedení a nakonec jen remizovala.



V obraně Wolfsburgu by naopak mohl naskočit uzdravený stoper Jan Šimůnek. Němečtí šampioni přivítají ruské mistry z Kazaně, u nichž uhráli nadějnou remízu 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články