Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liverpool udolal Tottenham, vyhrálo i City a Arsenal byl podesáté za sebou doma pánem

Branka, gólová nahrávka a ještě před 60. minutou dolů ze hřiště kvůli zranění. Tak se dá sumarizovat působení Sergia Agüera na hřišti Fulhamu. Útočník Manchesteru City přispěl k výhře 2:0 ve 32. kole Premier League. Liverpool porazil ve šlágru kola díky vlastnímu gólu Tobyho Alderweirelda v poslední minutě 2:1 Tottenham a vede tabulku o dva body před Citizens, kteří mají ale zápas k dobru. Arsenal porazil Newcastle 2:0, vyhrál tak desátý zápas na svém stadionu za sebou a je třetí. Chelsea otočila v závěru utkání na hřišti sestupem ohroženého Cardiffu a díky gólu v nastavení zvítězila 2:1. Huddersfield je po porážce na hřišti Crystalu Palace již prvním jistým sestupujícím.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool se vrátil na první místo, ve šlágru udolal Tottenham

Liverpool poslal do vedení v 16. minutě Roberto Firmino. Brazilec se trefil po centru Andrewa Robertsona hlavou a navázal na úterní gól z reprezentačního utkání proti Česku v Praze.

Tottenham vyrovnal v 70. minutě po rychlé akci, kterou na malém vápně zakončil jiný brazilský fotbalista Lucas Moura.

Zápas rozhodl v poslední minutě smolný moment pro Tottenham. Brankář londýnského celku Hugo Lloris vyrazil hlavičkový pokus Mohameda Salaha jen k nohám stopera Tobyho Alderweirelda, od něhož se míč odrazil do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea se v Cardiffu na výhru nadřela

Obhájce titulu poslal na Craven Cottage do vedení už v páté minutě Bernardo Silva, který poprvé ve svém současném působišti skóroval ve třetím zápase v řadě.

Z velkého tlaku v úvodním dějství vytěžil favorit ještě jeden gól. V 27. minutě se prosadil nejlepší střelec soutěže Agüero a dal devatenáctou branku v sezoně.

Fulham inkasoval jako první tým anglické ligy od roku 1977 podvanácté za sebou dva a více gólů. S 72 obdrženými brankami má nejhorší obranu v soutěži a z předposledního místa ztrácí na záchranu nadále 13 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Proti Fulhamu zazářili gólem a asistencí Agüero se Silvou

Hrozbu první porážky londýnského velkoklubu s velšským celkem v historii Premier League odvrátil hlavičkou po Willianově centru střídající Ruben Loftus-Cheek.

O vyrovnání se v 84. minutě postaral rovněž hlavou obránce César Azpilicueta, který však zakončoval z jasného ofsajdu.

Brankář Petr Čech zůstal při pondělní dohrávce kola opět jen na lavičce Arsenalu, chytal Němec Bernd Leno. Úvodní gól do branky Newcastlu padl po půlhodině hry. Kapitán Ramsey nejprve patičkou přihrál Lacazetteovi a odražený míč pak ve vápně poslal křížnou střelou milimetrově k levé tyči Dúbravkovy branky.

Bývalého sparťanského gólmana pak v závěrečné desetiminutovce překonal ještě Lacazette, který bez větších nesnází proběhl statickou obranou hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal vyhrál nad Newcastlem 2:0

Z posledních šesti ligových zápasů vytěžili svěřenci trenéra Unaie Emeryho 16 bodů, naposledy je před dvěma měsíci porazil Manchester City. Newcastle zůstal na 14. místě, od pásma sestupu ho dělí sedm bodů.

Chelsea měla v utkání herní převahu, ale defenzivu disciplinovaně hrajícího Cardiffu dobývala dlouho marně. Naopak v úvodu druhého poločasu poslal domácí do senzačního vedení volejem Victor Camarasa.

Nespokojení fanoušci hostů v tu chvíli začali volat po odchodu trenéra Maurizia Sarriho. Italský kouč nechal v zápase s outsiderem odpočívat hlavní hvězdu týmu Edena Hazarda a poslal ho do hry až po přestávce.

Chelsea se navzdory nepřesvědčivému výkonu bodově dotáhla na pátý Arsenal. "Kanonýři" však mají k dobru pondělní zápas s Newcastlem.

Manažer Cardiffu Neil Warnock v duelu s Chelsea bouřil
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Manchester United nasměroval k výhře 2:1 nad Watfordem v 28. minutě po rychlém brejku Rashford. Ve druhém poločase zvýšil Martial a stal se už čtvrtým hráčem "Rudých ďáblů", který dal v aktuální sezoně desátý ligový gól. To se hráčům United naposledy podařilo v sezoně 1995/96.

Watford v 90. minutě snížil zásluhou Doucoureho, tři body ale získal favorit a posunul se na čtvrté místo o bod před Arsenal, který má zápas k dobru.

Fanoušci Huddersfieldu tleskají svým hráčům i po jistotě sestupu
zdroj: ČTK/PA autor: Isabel Infantes

Huddersfield je po porážce 0:2 na hřišti Crystal Palace prvním sestupujícím mužstvem. O výhře londýnského klubu rozhodli v závěrečné čtvrthodině z penalty Milivojevič a Van Aanholt.

Huddersfield tak ztrácí šest kol před koncem 19 bodů na sedmnácté místo a po Derby County ze sezony 2007/08 se stal druhým týmem v historii, který má jistotu sestupu už v průběhu března. S nejvyšší soutěží se loučí po dvou letech.

O prvním sestupujícím rozhodly i výhry Southamptonu 1:0 v Brightonu a porážka Wolverhamptonu 0:2 v Burnley. Český útočník Burnley Matěj Vydra strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:

Fulham - Manchester City 0:2 (5. B. Silva, 27. Agüero), Brighton - Southampton 0:1 (53. Hojbjerg), Burnley - Wolverhampton 2:0 (2. vlastní Coady, 77. McNeil), Crystal Palace - Huddersfield 2:0 (77. Milivojevič z pen., 88. Van Aanholt), Leicester - Bournemouth 2:0 (11. Morgan, 82. Vardy), Manchester United - Watford 2:1 (28. Rashford, 73. Martial - 90. Doucoure), West Ham - Everton 0:2 (5. Zouma, 33. Bernard), Cardiff - Chelsea 1:2 (46. Camarasa - 84. Azpilicueta, 90.+1 Loftus-Cheek), Liverpool - Tottenham 2:1 (16. Firmino, 90. vlastní Alderweireld - 70. Lucas Moura), Arsenal - Newcastle 2:0 (30. Ramsey, 83. Lacazette).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články