Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Liverpool udolal Brighton a poskočil do čela Premier League, šlágr v Manchesteru vítěze nepoznal

Novým lídrem anglické nejvyšší soutěže je Liverpool, který ve 30. kole porazil po obratu Brighton 2:1. Rozhodující gól vstřelil v 65. minutě hvězdný útočník Mohamed Salah. Klub z města Beatles proto vystřídal na prvním místě doposud vedoucí Arsenal, jenž v očekávaném magnetu na stadionu Manchesteru City remizoval 0:0. Reds mají před Gunners dvoubodový náskok, obhájci titulu Citizens ztrácejí na lídra o bod více.

Mohamed Salah z Liverpoolu oslavuje gól v síti Brightonu
zdroj: REUTERS

Brighton poslal do vedení už po 87 sekundách Welbeck výstavní ránou z hranice vápna. Ve 27. minutě srovnal po rohovém kopu Díaz a obrat dokonal Salah po MacAllisterově nezištné kolmici do pokutového území. Egyptský snajpr vstřelil 16. ligový gól v sezoně a ztrácí dva na nejlepšího kanonýra Haalanda z Manchesteru City.

Liverpool zaznamenal 300. soutěžní vítězství pod vedením kouče Klopa, který po sezoně ve funkci po devíti letech skončí. 

Šachová partie skončila bez branek

Ve šlágru Manchesteru City s Arsenalem byli domácí aktivnější, žádnou velkou gólovou příležitost ale diváci za celý zápas neviděli. Citizens na procentuální držení míče vyhráli 72:28 a na střely 12:6, mezi tyče však zamířil pouze jeden jejich pokus.

Gunners v lize bodovali na stadionu Etihad po sedmi utkáních. Manchester remizoval podruhé za sebou, v minulém kole hrál 1:1 v Liverpoolu. Všem třem zmíněným týmům zbývá odehrát do konce soutěže devět duelů.

Anglická fotbalová liga – 30. kolo:

Liverpool – Brighton 2:1 (27. Díaz, 65. Salah – 2. Welbeck), Manchester City – Arsenal 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články