Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool snížil manko na Manchester City, Chelsea opět vynulovala Tottenham

Sobotní ztrátu vedoucího Manchesteru City v Southamptonu (1:1) fotbalisté Liverpoolu využili, na stadionu Crystalu Palace zvítězili 3:1 a náskok obhájců titulu snížili na 9 bodů. Navíc odehráli o jeden zápas méně. O další bod zpět je Chelsea, která v londýnském derby porazila Tottenham 2:0. Důležitou výhru zapsal ve 23. kole i Manchester United. Gólem Marcuse Rashforda z 93. minuty udolal West Ham a v tabulce se posunul před zmíněného soupeře na čtvrté místo.

Virgil van Dijk z Liverpoolu střílí gól do sítě Crystalu Palace
zdroj: ZUMA autor: Paul Terry

Liverpool si v prvním poločase vypracoval dvougólový náskok zásluhou Van Dijka a Oxladea-Chamberlaina. Za londýnský celek sice snížil Édouard, ale v závěru stanovil konečné skóre z pokutového kopu Fabinho. Svěřenci trenéra Kloppa zvítězili venku po třech zápasech.

Chelsea poslal do vedení krátce po přestávce výstavní střelou do šibenice Ziyech a na jeho trefu navázal o osm minut později Silva. "Blues" městského rivala zdolali už potřetí v tomto měsíci, dvakrát uspěli v semifinále Ligového poháru a ani jednou neinkasovali. "Spurs" v desátém ligovém duelu pod trenérem Antoniem Contem poprvé nebodovali a jsou sedmí. Na Chelsea sice ztrácejí 11 bodů, ale sehráli o čtyři utkání méně.

Poslední Burnley v základní sestavě s útočníkem Matějem Vydrou uhrálo na hřišti šestého Arsenalu nečekanou remízu 0:0. Devětadvacetiletý český reprezentant nastoupil v této sezoně Premier League od začátku teprve potřetí a poprvé odehrál celé utkání. 

Leicester doma remizoval s Brightonem 1:1. Hostující tým je s dvanácti nerozhodnými výsledky remízovým "králem" soutěže.

Old Trafford rozjásal střídající Rashford

Na manchesterském Old Trafford sledovali diváci opatrnější první poločas, ale po změně stran měla obě mužstva slibné šance. Ránu domácího Freda vyrazil brankář Areola, na druhé straně zase Bowen napálil boční síť.

Gól West Hamu měl na hlavě i Souček, který se vrátil po dvouzápasové absenci kvůli nemoci, ale po rohu zamířil o kousek vedle. Až těsně před koncem rozhodl vyrovnané střetnutí Rashford po přihrávce dalšího náhradníka Cavaniho.

Southamptonu zařídil vedení už v 7. minutě Walker-Peters. Favorizovaní City se dočkali vyrovnání po hodině hry zásluhou Laporteho. Ostatní příležitosti se nepodařilo proměnit, ve druhém dějství zamířili do brankové konstrukce hostující De Bruyne, Rodri a Jesus i domácí Broja, kterému také v úvodním poločase nebyl uznán gól kvůli ofsajdu.

Buendía prohloubil krizi Evertonu

Everton doma prohrál v prvním zápase po odvolání španělského trenéra Rafaela Beníteze s Aston Villou 0:1, o triumfu "Villans" rozhodl v nastavení prvního poločasu Emiliano Buendía.

Po změně stran totiž Aston Villa nejtěsnější náskok i s notnou dávkou štěstí udržela, připsala si první ligovou výhru po třech kolech a poskočila na 10. příčku. "Toffies" naopak získali z posledních pěti duelů jediný bod a jsou na 16. místě.

Sargent řádil na Vicarage Road 

V pátečním záchranářském souboji loupil Norwich ve Watfordu. Dvěma brankami zazářil Josh Sargent. Jednadvacetiletý Američan, jenž přišel do Norwiche loni v létě z Brém, se poprvé prosadil ve svém devatenáctém utkání v Premier League. V 51. minutě otevřel skóre akrobatickou střelou zakopnutou nohou, po které se míč odrazil od břevna do branky.

Po přestávce se chvíli nehrálo kvůli výpadku osvětlení a v 74. minutě přišla znovu Sargentova chvíle, tentokrát se prosadil hlavičkou. V nastavení si ještě vstřelil vlastní gól Juraj Kucka, který nešťastným zákrokem poslal centrovaný míč do sítě.

Watford, který od konce listopadu uhrál v osmi utkáních pouze jeden bod, klesl v tabulce na sestupovou 18. příčku. Norwich ho naopak po druhém vítězství za sebou přeskočil a má před ním dva body k dobru.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:

Watford - Norwich 0:3 (51. a 74. Sargent, 90.+2 vlastní Kucka), Everton - Aston Villa 0:1 (45.+3 Buendía), Leeds - Newcastle 0:1 (75. Shelvey), Manchester United - West Ham United 1:0 (90.+3 Rashford), Brentford - Wolverhampton 1:2 (71. Toney - 48. Moutinho, 78. Neves), Southampton - Manchester City 1:1 (7. Walker-Peters - 65. Laporte), Arsenal - Burnley 0:0, Leicester - Brighton 1:1 (46. Daka - 82. Welbeck), Crystal Palace - Liverpool 1:3 (55. Édouard - 8. Van Dijk, 32. Oxlade-Chamberlain, 89. Fabinho z pen.), Chelsea - Tottenham 2:0 (47. Ziyech, 55. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články